Videó: Zsinórban nyolcadjára is a legjobbak közé került device

Videó: Zsinórban nyolcadjára is a legjobbak közé került device

Nem úgy sikerült 2021 device-nak, ahogy tervezte, de a konzisztenciáján ez sem fogott ki.

Nicolai "device" Reedtz lett a 11. legjobb játékos a HLTV 2021-es listáján. A dán játékos tavaly tavasszal azzal vonta magára a figyelmet, hogy átigazolt a NIP-be, ami nem csak az Astralis végének a kezdete volt, de annak a 2013 óta tartó időszaknak is, amiben folyamatosan csapattársak voltak dupreeh-vel és Xyp9x-szel. 2021 nem úgy sikerült device-nak, ahogyan azt eltervezte, a NIP-nek fundamentális problémái voltak miközben a játékos szerint a csatlakozásakor "öt lépéssel az Astralis előtt" járt a szervezet. Ennek ellenére sikerült elérnie az AWP-vel már profi karrierje óta elképesztően konzisztens játékáról híres dánnak a 11. helyet 2021-ben, ami azért is jelentős, mert 2014 óta sohasem maradt még le a listáról.

Azonban a játékban nyújtott teljesítménye kisebb szerepet kapott tavaly, mint ami a szerveren kívül történt vele. Rögtön a legelső versenyükön, a Flashpoint 3 RMR-on felbosszantotta a közösséget az Anonymo elleni meccet követő nyilatkozatokkal, majd az újrajátszás körüli botránnyal. Ősszel pedig a magánéletében történt események voltak negatív hatással rá. Ez utóbbit még most sem heverte ki teljesen, decemberben úgy döntött, elvonul egy kicsit a nyilvánosság elől, hogy dolgozzon saját magán.

Tovább rontotta a helyzetét, hogy egy Karácsony előtt megjelent riport szerint visszavágyik az Astralishoz - ezt tételesen cáfolta ugyan, de azóta nem hallani felőle. Olyannyira nem tudni, mi is van vele pontosan, hogy még a HLTV-nek sem adott igazából interjút a 11. helyezése kapcsán, csupán az alábbi idézetet sikerült belőle, vagy a NIP menedzsmentjéből (a válasz sablonszerűségéből következtetve) kifacsarni:

"A NIP és a csapattársaim nagyon megértőek voltak az év végén, hagynak foglalkozni a mentális egészségemmel. Azóta is folyamatosan haladok a visszatérés felé, és alig várom, hogy a legjobb játékom és verzióm elérése érdekében dolgozhassam."

Ami pedig a jövő reménységét illeti, device nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban sem.

A HLTV TOP 20 EDDIG:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!