Egy nagy halom pénzből készült, mégis csúnyát bukott a The Callisto Protocol

Egy nagy halom pénzből készült, mégis csúnyát bukott a The Callisto Protocol

Nagyobb volt a füstje végül, mint a lángja, hatalmas csalódásként vonul be a videójátékos történelembe a Dead Spacehez is hasonlított horror kaland.

Az előzeteseket követően a horror kedvelők nagy szeretettel várták a Krafton Inc. alkotását, megjelenését követően viszont csalódást keltően vehették tudomásul, ez nem lett egy kiemelkedő mű. Nem csak a játékmenete lett gyenge, de alapvetően még csak nem is igazán ijesztő a The Callisto Protocol. Nem csoda hát, hogy eléggé gyenge eladásokat produkált a szoftver, ez pedig komoly hatással lehet a fejlesztőcégre.

Már csak azért is lehet vészjósló a helyzet, mert a játék fejlesztése körülbelül 160 millió dollárba került a vállalatnak. Az elemzők szerint ez az összeg azonban még egy jó ideig nem térül meg. Egyes értesülések szerint a Krafton nagyjából 5 millió eladott kópiával számolt, de mint kiderült, ez szinte lehetetlen, ugyanis idén még a 2 milliós mérföldkövet sem lesz egyszerű összehoznia. Ennek hatására a cég tőzsdei értéke jócskán megzuhant és egyelőre nem tudni, hogy képes lehet-e kimászni a slamasztikából.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a vállalat mögött álló befektetői csoportot az is aggasztja, hogy a játék értékelései nagyon vegyesek, a Metacritic oldalán például épp csak eléri a 70-es pontszámot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!