3 évnyi tilalmat követően két filmmel tér vissza az MCU Kínába

3 évnyi tilalmat követően két filmmel tér vissza az MCU Kínába

Előbb a negyedik fázist záró alkotás, nem sokkal később pedig az ötödik fázis egyik nyitó címe is bekerül a moziműsor kínálatába az ázsiai országban.

Nem kevés filmet tartalmaz már a Marvel filmes univerzuma, az MCU, azonban a 4. fázis egyetlen alkotása sem jutott el az egyik legnagyobb piacra, vagyis Kínába. Azt viszont pontosan nem tudni, hogy három esztendővel ezelőtt miért rekesztették ki az amerikai szuperhősös mozifilmeket az ázsiai országból. Találgatások persze vannak, minthogy a kínai kommunista párt nem rég ünnepelte 100. születésnapját és ennek értelmében egyetlen hollywoodi filmet sem engedtek lejátszani a mozikban. De arról is regélnek, hogy a nem éppen rezsimbarát Chloe Zhao is forgatott filmet – Örökkévalók – az MCU-ba, ami ilyesfajta nem tetszést váltott ki a kormányból.

Mindenesetre a hároméves tilalom most úgy tűnik, hogy teljes mértékben véget ér. Legutóbb a Bosszúállók: Végjáték és a Pókember: Idegenben filmeket lehetett látni az MCU-ból Kínában. Ha pedig megnézzük, hogy az előbbi 632, utóbbi pedig 198 millió dollár bevételt termelt csak ebben az országban, akkor láthatóan tényleg fontos részét képezi a sikereket illetően, hogy itt is levetíthessék a következő fázis egyes filmjeit. A jó hír pedig, hogy Kína enyhített a szankcióján és ennek apropóján a Fekete Párduc 2 február 7-én mozikba kerül az országban. Tíz napra rá pedig A Hangya és a Darázs: Kvantumánia is élvezhető lesz a nagyvásznon a kínai rajongók számára. A Cameron féle A víz útja nagyot tarolt náluk, így egyértelműen látható, hogy a hollywoodi szuperprodukciókra vevők továbbra is az emberek, ezért a két új MCU film is alighanem szép kis bevételeket érhetnek majd el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!