Már megint korlátozott katonai dokumentumok kerültek fel a War Thunder fórumára

Már megint korlátozott katonai dokumentumok kerültek fel a War Thunder fórumára

Sokadjára is megtörtént, aminek egyszer sem kellett volna.

Nyár elején számoltunk be arról utoljára, hogy a War Thunder – népszerű háborús játék – fórumán ismételten titkos katonai dokumentumokat osztottak meg a felhasználók, így próbálva pontot tenni a közöttük zajló vitára. Akkoriban egy kínai páncéltörő lövedék – DTC10-125 – körül folyt az érvelés, mely során az egyik fél megosztott egy specifikációkat is felsorakoztató dokumentumot, ami mint utólag kiderült szigorúan titkos volt, ez pedig néhány helyen hazaárulás vétségének minősül, így halálbüntetéssel is sújtható lehet a megosztója.

Az elsőre viccesnek hangzó történet így már nem is annyira mulatságos, ezért is meglepő, hogy a napokban ismételten megtörtént.

Most a játékban is közkedvelt F16 Fighting Falcon kapcsán indult útjára egy hosszabb beszélgetés, mely gép 1970 óta van jelen több nemzet légierejében. A fórumon több mint fél éve folyt a diszkurzus, melyben főként szakzsargonnal találkozhatunk, azonban spacenavy90 felhasználó izgalmasabbá tette a dolgokat, mikor a következő bejelentést tette:

Érdekes dolgot találtam a kutatásom során. A korai AMRAAM tesztelésnél látható, hogyan szerelik fel az F-16A-ra az AIM-120-at és, hogyan használja a TWS-t." – írta.

Ehhez csatolt egy dokumentumot is, mely mint kiderült csak korlátozottan megosztható, így nem célszerű felhasználni egy játékkal kapcsolatos vitához. Más hozzászólók rögtön jelezték, hogy a hasonló nyilatkozatok jogtalan megosztása akár 10 év börtönbüntetést, és hatalmas pénzbírságot is az ember fejére hozhat. 

Ennek következtében spacenavy90 töröltette a szóban forgó anyagot, és megígérte, hogy a jövőben körültekintőbben fog eljárni. A Gaijin Entertainment – a játék fejlesztője – is jól teszi, ha a jövőben jobban figyel a felületei moderálására, hiszen ezzel ők is könnyedén bajba kerülhetnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek van rá esély, hogy ez ismét megtörténjen?

  • 67 %
  • 17 %
  • 17 %