BLAST Premier: Ennél jobb debütről álmodni sem tudott volna es3tag

BLAST Premier: Ennél jobb debütről álmodni sem tudott volna es3tag

A FaZe, az OG és a G2 is győzelmekkel kezdte meg a koppenhágai versengést.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének második játéknapján az es3taggal játszó FaZe könnyedén átlépett a Complexityn, az OG meglepetés győzelmet aratott a Liquid felett, a G2 pedig nem hagyta, hogy kifogjon rajta a BIG. Így már tudjuk, hogy az A- és a B-csoportok felső ágain az EG és a Vitality, valamint a FaZe és az OG fog találkozni a döntős helyekért. A G2 ellenfele viszont még kerestetik, ez a NAVI és a NIP között dől el ma délután. De mielőtt ennyire előre rohannánk, nézzük meg, hogy mi is történt tegnap!

A FaZe és a Complexity találkozója elképesztően egyértelmű volt végig (Inferno 16:6, Overpass 16:9). Az észak-amerikai csapat egyszerűen továbbra sem találja a ritmusát. Es3tag pedig kihasználta a kínálkozó lehetőséget, de még hogyan: Overpasson 31-et pakolt a coL-ra, ezzel is bizonyítva, hogy karrigan még mindig a beugrókkal suttogó.

Ezzel szemben a Liquid egy remek lehetőséget szalasztott el a hónapok óta szenvedő OG ellen, amikor is Ancientön mindössze 5 T- és 1 CT-kör lett az amerikaiak mérlege nexáék 16 nyert körével szemben. Ezután jött a különös Nuke választás. Miért is különös? Mert a csapatok ezidáig nem játszották és alighanem a Dust2–Anubic-csere miatt döntöttek úgy, hogy eljött az ideje. Mint várható volt ez alapján, rendkívül szoros és olykor egészen kaotikus körökön múlott a pálya sorsa. Végül az OG 22:20-ra húzta be ezt, ezzel 2-0-t adva a kissé meglepett YEKINDARéknak.

A G2–BIG mérkőzésen a Koppenhágában eddig messziről elkerült Anubis is előkerülhetett volna a szériában – szükség esetén – harmadik pályaként. A G2 játékosai azonban gondoskodtak róla, hogy ez ne következzen be. Mirage-on huNter- és jks vezetésével az utolsó körökben sikerült elcsenniük a pályát a németektől (16-14), majd Infernón egy klasszikus NiKo-teljesítmény biztosította a gyors, 2-0-ás győzelmüket (16-9).

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!