BLAST Premier: Nem a hazai csapatoknak lejtett a pálya tegnap

BLAST Premier: Nem a hazai csapatoknak lejtett a pálya tegnap

Nem a dánok napja volt a BLAST Premier tavaszi csoportkörének első napja.

Tegnap délután elindult a BLAST Premier tavaszi csoportköre, méghozzá a Heroic és az EG, valamint a Vitality és az Astralis találkozóival. Bár a mérkőzéseket beárnyékolta a FaZe beugrója körüli dráma, jól szórakozhattak azok, akik ennek ellenére is követték az év első tier 1 meccseit. Az EG ugyanis az edzőjük szavát igazolva már többet csinált idén, mint 2022-ben: megverték a világ legjobbjának tartott cadiaNéket! A dán nemzeti gyásznap pedig folytatódott a következő meccsen is.

A Heroic–EG meccs elég egyértelműen indult, Infernót a rangjukhoz méltóan 16:7-re behúzták a dánok. Ancient és Overpass azonban már nagyon más történet volt: előbbin egy 4:11-es T-oldal után jöttek vissza cadiaNék a meccsbe, de megfordítani az állást már nem sikerült (14:16); utóbbin remek T-oldalt láthattunk az EG-től (9:6) és egy defkit híján majdnem lezárták zsinórban öt nyert körrel a meccset CT-ben (16:14).

Ehhez képest a Vitality–Astralis mérkőzés nem hozott meglepő végeredményt (2-0) – a Vitality a legrosszabb napján is jobb a dánoknál. Ennek ellenére gla1vék megdolgoztatták a volt csapattársaikat a győzelemért. Overpasson például egész jó T-oldalt hoztak össze blameF-nek köszönhetően. De CT-ben hiába szállt be a fragelésbe egy megtáltosodott device, ha a túloldalon magasabb színvonalú teljesítményeket láthattunk az egész csapattól, főleg Spinxtől (16:12).

Device Vertigón is folytatta a jó játékot, a CT-oldalon ő és gla1ve uralták az épület összes emeletét. Még azokat is, amiket meg sem építettek eddig! A Vitalitynek többek között ezért 7:13-ról kellett visszatérnie egy ponton. De amikor a gazdaságuk végre rendeződött, úgy tűnt, megköszönik a szórakoztatást és el is rohannak a meccsel. Végül sikerült a dánoknak hosszabbításra menteni az utolsó két körben a pályát, de ez nem lett valami gyümölcsöző vállalkozás a részükről, kört sem nyertek a 15:19 felé vezető úton.

Ma a B- és C-csoportok mérkőzéseivel folytatódik a BLAST Premier. A nap első mérkőzését a FaZe játsza, akik időközben megtalálták ötödik emberüket es3tag személyében. Azonban nem olyan egyszerű ez a helyzet sem, hiszen a NIP ellen nem használhatják őt érdekütközés miatt – es3tag a NIP igazolt játékosa. Ebben az esetben Eddie Han, az ideiglenes edzőjük fog játszani a csapattal.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!