„Ez lesz az utóbbi idők legjobb szezonja az EG-től” – fogadkozik az edző

„Ez lesz az utóbbi idők legjobb szezonja az EG-től” – fogadkozik az edző

Kemény szezonra számít az EG edzője, de ennek ellenére egyértelmű fejlődést lát a csapatban.

Csütörtök 15:00-kor a Heroic és az EG találkozójával kezdetét veszi a 2023-as CS:GO szezon Koppenhágában. A BLAST Premier tavaszi csoportköre már most mindenki érdeklődését felkeltette a FaZe cseréje körüli kérdőjelekkel. De nem csak ők, az EG is új ötödikkel vág bele a versenybe, miután CeRqet kitették a csapatból. Erről és még sok minden másról mesélt az EG edzője, Vorborg, egy HLTV-nek adott interjúban – ezt szemléztük.

A CeRq–wiz cseréről

„Az év végén értékeltük a felállást cserék szempontjából. Először azt néztük meg, hogy milyen opcióink vannak, nem feltétlenül kellett cseréljünk, de nézegetni kezdtük a Cash Cupokat játszó Blueprint játékosokat, wizt, jeorgesnortsot és Walcot. CeRqet nem volt konzisztens. Egyértelmű fejlődést láttunk tőle, de a csapat szempontjából jobb iránynak tartottuk, hogy wiz képében egy konzisztensebb játékost hozzunk be. CeRq csúcsai nagyon magasan voltak, de a mélypontjai nagyon alacsonyan voltak és szerintem nehezen találta fel magát a csapatban. Szerintem látni fogunk egy erős CeRqet még a jövőben, remélem meg fogja mutatni ezt egy csapatban. Wiz sokkal fiatalabb, szivacsként szívja magába az információkat, próbál minél jobban beilleszkedni a csapatba. Most már csak a nagy színpadon kell teljesítenie. [Tehát wiz marad?] Nem tervezünk másik AWP-sel játszani belátható időn belül. De folytatjuk a felállás átértékelését.”

A BLAST csoportkörről

„Tuti kemény lesz [a Heroic elleni nyitómeccs], de a BLAST alapvetően a világ legjobb csapataiból áll. Az előző szezonban a szintünk valahol a top 20 körül volt, csak egy meccset vesztettünk top 20-on kívüli csapat ellen, de csak egyet nyertünk top 20-on belüli ellen, szóval óvatos vagyok az elvárásokkal. De őszintén meglepett, hogy milyen gyorsan fejlődtünk a szünet alatt. Nem szeretek eredményalapú célokat kitűzni, sokkal fontosabb, hogy hogyan játszunk és ne hibázzunk nyomás alatt, egészen bizakodó vagyok.”

A tavaszi szezonról

„Szerintem Katowice kemény lesz nekünk, nincs elég felkészülésünk az új rendszerben. Szóval inkább tapasztalatot akarunk szerezni, kiküszöbölni a hibákat a rendszerben. De ha azon az úton folytatjuk, amire ráléptünk, akkor az EPL és a Major során már tier 1, top 15 csapatok ellen szeretnénk küzdeni az EG-vel és összeségében sokkal versenyképesebbek akarunk lenni, mint amit az EG-től az elmúlt két évben láttatok. Szóval igen, szerintem ez lesz az utóbbi idők legjobb szezonja az EG-től. Nem fogom azt mondani most még, hogy versenyeket fogunk nyerni, de szerintem az év második felére ez is cél lehet.”

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!