BLAST Premier: NiKo szétkapta a NAVIt Koppenhágában

BLAST Premier: NiKo szétkapta a NAVIt Koppenhágában

Klasszikus NiKo teljesítményt láthattunk Nuke-on, amit egy „klasszikus” G2 teljesítmény követett Infernón.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének ötödik játéknapján a G2 (szűkebb értelemben véve NiKo) megverte a NAVIt, majd rögtön utána a NIP is megszerezte a szezonjuk első győzelmét a BIG ellen. A C-csoportban tehát a G2 került a döntőbe és a NAVI-NIP visszavágó dönti el, ki ellen játszhatnak a továbbjutásért. Ezzel párhuzamosan a BIG már a hétvégi kieséses szakaszba került, ahol a Complexityvel és az Astralisszal együtt várják a folytatást. De nézzük inkább, hogy mi is történt tegnap!

A G2 és a NAVI délutáni párbaja NiKoról szólt. A boszniai játékosnak egyszerűen nem volt ellenfele a szerveren. Nuke-on például 32 fraggel biztosította a 16:10-es eredményüket. De nem is ez az igazán meggyőző, hanem az első félidős teljesítménye: 24-7-es K-D-val végzett CT-oldalon! NiKo Infernón sem engedte el a gyeplőt, ezért a G2 egy ponton 14:7-re is vezetett a pályán.

Persze még mindig a G2-ról beszélünk, tehát valahogyan hosszabbítás lett ebből. Tény, a NAVI játékosai egy fokkal jobban tudták tartani a lépést Infernón – főleg s1mple felébredése hozott változást az összképben. Viszont nagyon sok kaotikus kör volt a második félidőben, amit csak éppen el tudtak hozni electroNicék. Végül a G2-nak csak sikerült behúznia a pályát 22:18-ra két OT-t követően, így 2-0-s győzelmet szerezve a szériában. HooXi a meccs után adott interjúban élete egyik legrosszabb Infernójának nevezte ezt irányítás szempontjából.

A BIG és a NIP találkozója ehhez képest nyilván visszafogottabb volt. Mirage-on mindkét félidőben a németek kezdtek erősebben, de mindkét alkalommal megfordították az állást a nindzsák, így 16:14-es győzelmet aratva. Infernón pedig még ennyi babér sem termett a BIG-nek, ugyanis egy gyorsan múló első félidő után hirtelen 8:15-ös hátrányban találták magukat, amin szépíteni igen, változtatni már nem tudtak (11:16).

A NIP győzelmének két kulcsfigurája ezúttal Aleksib és REZ voltak, akik körről körre szállították a frageket, de headtr1cket és Brollant sem kellett félteni. Ami a BIG-et illeti, érdemes az eredményeikhez ezen a meccsen hozzátenni, hogy a széria összes pisztolykörét ők nyerték meg, de ezt az előnyt nem tudták győzelemre fordítani egyik pályán sem.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!