Nyertünk, több nyílt selejtezőt szervez a BLAST!

Nyertünk, több nyílt selejtezőt szervez a BLAST!

Február közepén gyors egymásutánban fognak jönni az új kvalifikációs alkalmak a BLAST.tv Párizs Majorre!

A hét elején írtunk arról, hogy a BLAST régiónként csupán egy nyílt selejtezőt tervez tartani a tavaszi Párizs Majorhöz, ezzel limitálva a csapatok esélyeit a zárt szakaszba jutáshoz. A problémát alapvetően nem is a mennyiség, sokkal inkább a formátum okozta. Történelmileg a négy nyílt selejtező elég jól ellensúlyozta azt, hogy többszáz csapatnak kell online Bo1-eket játszania egyenesági-kieséses formátumban. De ha csak egy kvalit tartanának, az sokak szerint túl véletlenszerű eredményt szülne és így érdekes csapatok eshetnének el a nagy lehetőségtől.

A közösségnek tehát egyáltalán nem tetszett az új irány. De a BLAST végre belátta, hogy hibáztak, ezért most úgy döntöttek, hogy Európában, valamint Észak- és Dél-Amerikában egyről kettőre növelik a nyílt selejtezők számát. Az első alkalom a korábbi terveknek megfelelően marad február 13-14-én, míg a második alkalom február 14-15-én lesz.

A második napok mindkét esetben csak a seedelésről döntenek, nem a továbbjutásról. Tehát nem fog problémát okozni a csapatoknak, hogy részt vegyenek akár mindkét alkalmon. A nyílt selejtezőket követő zárt szakasz a változás miatt egy nappal rövidebb lesz, ami csak annak menetrendjére lesz hatással, a végkimenetelére, vagyis a továbbjutó csapatok számára nem.

Érdemes átfutni a BLAST alábbi táblázatát is a legfontosabb dátumokért. Ezen felül a szervezők azt ígérik, hogy jövőhéten közzéteszik a részletes szabályzatot is.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!