Ocelote botrányos távozása után kinevezte új vezetőjét a G2 Esports

Ocelote botrányos távozása után kinevezte új vezetőjét a G2 Esports

Úgy tűnik végleg maguk mögött akarják hagyni a Carlos "ocelote" Rodriguezes érát és még nagyobb sikereket ígérnek az új fejesek.

Tavaly szeptemberben robbant a botrány a G2 háza táján, mikor a szervezet elnök-vezérigazgatóját, Carlos "ocelote" Rodriguezt előbb nyolc hétre felfüggesztették, majd fizetés nélküli szabadságra küldték. Egyszerűen nem fért bele az együttes első emberének a viselkedése az intézmény arculatába. A legnagyobb problémát a magatartása és kijelentése – miszerint azzal partizik és barátkozik, akivel akar – mellett az jelentette, hogy a 2022-ben botrányt botrányra halmozó Andrew Tate társaságában bulizott, ami egy kissé elfajult.

A G2 döntéshozói, valamint a közösségi médiát használó véleményvezérek szemében ez egy elég rossz húzás volt az akkori CEO részéről. Mindenesetre az elmúlt hónapokban az egyik legerősebb és legnépszerűbb e-sport szervezetnek volt ideje alaposan átrágni a dolgokat. Mostanra pedig eljutottak odáig, hogy gondosan kialakítsák az új vezetőséget. Egyrészről Alban Dechelotte az állandó vezérigazgatója, míg Sabrina Ratih a G2 új műveleti igazgatója és a működésért felelős felső vezetője lett. A G2 alapítójának és korábbi vezérigazgatójának, Carlos Rodrigueznek a távozását követően Dechelotte egyébként a cég ideiglenes vezérigazgatójaként tevékenykedett. Mielőtt 2021-ben csatlakozott a G2 esportshoz, Dechelotte a Riot Gamesnél dolgozott, mint a vállalat partnerségi és üzletfejlesztési vezetője az EMEA régióban. Továbbá két vezető pozíciót is betöltött a Coca-Cola Company-nál, köztük a Senior Entertainment Marketing Manager szerepét, amelyben játék- és zenei partnerekkel működött együtt.

Sabrina Ratihnak sem lesz újdonság együtt dolgozni a többiekkel a csapatnál, hiszen korábban az ideiglenes kereskedelmi igazgatója címet birtokolta a G2-nál és most gyakorlatilag újra csatlakozik a céghez. Ratih a korábbi tisztségét valamivel több, mint egy évig látta el és 2022 júniusában fejezte be megbízatását. Szintén nem egy tapasztalatlan szakemberről van szó, hiszen Ratih karrierje során például a Red Bull energiaitalmárka globális partnerségi részlegének vezetői posztját is betöltötte már.

Ratih és Dechelotte csatlakozik Philippe Adamhez, a G2 pénzügyi vezérigazgató-helyetteséhez, aki 2022 nyarán érkezett a szervezethez. A G2 Esports közleménye szerint az új vezetői struktúra a jövőben még nagyobb sikerekre vezeti majd a csapatot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: Reddit

Kövess Minket!