LoL: Nagyon furcsa hősök bukkannak fel támogatói szerepkörben

LoL: Nagyon furcsa hősök bukkannak fel támogatói szerepkörben

Már nem számít troll picknek, ha valaki lövészt hoz támogatónak.

Az összes major régióban elstartolt az aktuális szezon, így mindenki élvezheti hétről hétre a legmagasabb szintű League of Legends összecsapásokat. A 13.1-es kompetitív meta ismerősnek tűnhet azoknak, akik követték a 2022-es Worldsöt, de a játékosok képesek voltak adaptálódni az új fenyegetésekhez. Ez azt jelenti, hogy feltűntek támogatói szerepkörben nagyon furcsa hősök. De mi a közös Caitlynben, Jhinben, Azirban és Ashe-ben? Mindegyiket supportként választották, hogy ezzel countereljék Heimerdingert, avagy nagy távolságból tudják farmolni a tornyokat, miközben a piszkálás sem okoz gondot.

Heimerdinger, a 2022-es LoL-vb egyik legnagyobb sztárja

Beryl volt a pionírja a Heimy támogató elterjesztésének, ugyanis a kétszeres világbajnok elképesztő hatékonysággal tudta zónázni az őrült feltalálóval az ellenséges haderőket. Amikor rájöttek a többiek, hogy kifejezetten jól teljesít a yordle ebben a szerepkörben, ők is elkezdték választani. Ez a trend azóta is kitart, így 2023-ban sem lehet megkerülni ezt a picket. A problémára valamit ki kellett találni az edzőknek, ugyanis bant nem minden esetben érdemes elpazarolni Heimerre. Így születhetett meg az új bot lane meta, amely Jhint, Azirt és Caitlynt egyaránt előtérbe helyezi, ha nagy távolsággal operáló támogatókról van szó.

Fakerék (avagy a T1) elképesztőek, Keria tényleg mindennel tud játszani

Az Ashe supporton kívül a fent említett karakterekre nem lehet úgy hivatkozni, hogy tényleg valid választások. Kifejezetten Heimerdinger van a célkeresztben ilyen támogató választásoknál, de más esetekben is megállják a helyüket. A lényeg, hogy az ösvényen meglegyen a prioritás, a nagy távolság miatt kiszoruljon az ellenfél. Gumayusi és Keria Varus és Caitlynt pickelt Zeribe és Yuumiba, így nem volt nehéz dolguk, hogy már a korai percekben ellehetetlenítsék a varázsmacskát és Zaun szikráját. A meccs elején kifejezetten sok halálosságot (lethalityt) biztosító Fogazott tőr (Serrated Dirk) hamar megjelent mindkét lövészen, onnantól meg egy-egy jól sikerült kombó rögtön alacsony életerőre helyezett bárkit az enemyből. 

Az LCK fennállása óta először választott Caitlyn support győzelemmel mutatkozott be, innentől ne lepődjetek meg, ha más régiókban is feltűnik ez a hős ebben a szerepkörben. Jhin már volt az LEC-ben, most itt lehet az ideje valami újabb őrültségnek. Derítsétek ki, hogyan döntenek az EMEA-régió legjobbjai, nézzétek szombat, vasárnap és hétfőn a magyar közvetítést 17:30-tól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már valaha Heimerdinger supportot?