BLAST Premier: Az EG és a Liquid kvalifikált az NA Showdownra

Rendkívül meggyőző volt a BIG tegnap este. Két pályán mindössze tíz kört engedtek ki a kezükből a világ harmadik legjobbjaként számontartott Liquid ellen.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének kilencedik játéknapján a Complexity kiejtette az EG-t az NA-rangadón, ezzel a Heroicot másfél héttel ezelőtt még megverő csapat váltott magának egy jegyet a Showdownra. Társaságnak pedig megkapták a Liquidet, miután a BIG hazaküldte őket tegnap este. Ezek után az észak-amerikai Showdown mezőnye máris az év legjobb versenyének tűnik a régiójuk szempontjából!

Végre megoldódik az évtizedes probléma, miszerint a nagy csapatok sosem játszanak a helyi tier 2 ellen. Igazán kedves az EG-től és a Liquidtől, hogy gondolnak a kevésbé szerencsés, partnerhelyeket vásárolni nem tudó honfitársaikra. De ne ekézzük tovább NA-t: a Complexity még életben van! Nos, technikailag, ma a NAVI ellen játszanak és hiába a felemás formájuk, az ukrán csapat alighanem kiejti őket. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük, mi történt az EG-vel és a Liquiddel tegnap!

A Complexity és az EG találkozóján Anubisra, Infernóra és Overpassra esett a csapatok választása. A Complexity ezelőtt pályát sem nyert a tornán. De most rendkívül erősen kezdtek, Anubison 11:4-es T-oldalt hoztak, majd 8 körön belül le is zárták a pályát 16:7-re. Inferno is egész jól nézett ki a részükről, az első félidőben egy ponton 6:2-re is vezettek, de az EG támadásaira nem volt válaszuk ezt követően, ezért 6:9-es hátránnyal fordultak. A csapatok innentől fej-fej mellett haladtak, míg az EG el nem húzott 16:12-re, ezzel egyenlítve a szériát. Overpass azonban Anubishoz hasonlóan zajlott le, tehát a Complexity gyorsan kidobta az EG-t egy 16:8-cal a legközelebbi koppenhágai kukába.

A BIG még a coLnál is könyörtelenebb volt a Liquiddel szemben. Nuke-on kész csoda, hogy NAF hátán összejött a Liquidnek két köre. FaveN elképesztő szériát hozott össze egyénileg, a németek meglepő sebessége az első félidős támadásaikban garantálta a 16:2-t. Ezután Anubis következett. Ez volt az első alkalom, hogy a BIG ezen a pályán játszott. De ezt aligha mondta volna meg bárki is a látottak alapján, Krimbo és k1to remek rutinnal mozogtak, míg a Liquid nem talált megoldásokat, ezért összesen 4 kört hoztak el az első félidőben. A térfélcserét követően az amerikaiaknak volt esélyük visszatérni, de nem tudtak élni vele, így 16:8-nál gyors véget ért a széria. Ha egy dologra jó volt ez a széria a Liquid részéről, az az, hogy megmutassa mennyire kevés hasznot termel oSee az AWP-vel.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!