BLAST Premier: Nem lehetett megállítani a FaZe-t és a G2-t

BLAST Premier: Nem lehetett megállítani a FaZe-t és a G2-t

S1mple-t nagyjából észre sem lehetett venni tegnap este a szerveren, miközben NiKo ismét szétkapta a NAVI-t. Es3tag pedig parádésan használta ki az OG fegyelmezetlenségét.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének nyolcadik játéknapján a FaZe és a G2 is relatíve gyors győzelmeket arattak az OG és a NAVI felett. Ez azt jelenti, hogy a két győztes csatlakozik a Vitalityhez a tavaszi finálé résztvevőinek listáján, míg a vesztesek mehetnek a csoportkör kiesési szakaszára, ami ma indul. De mielőtt elkezdődne a túlélésért folyó küzdelem, nézzük, mi történt tegnap!

A FaZe és az OG mérkőzésén nexáék szerettek volna visszavágni a korábbi vereségért, de ezúttal még pályát sem sikerült hozniuk karriganék ellen. A beugróval induló FaZe egy olykor kaotikussá váló Mirage-on 16:14-re nyert egy T-oldalon 9:6-ra elhozott félidő és egy icipicit ijesztő finis után. Ancientön viszont labdába sem rúgott az OG ellenük. Nexáék támadásai az első köröket leszámítva eredménytelenek voltak, amit tökéletesen példáz az eset, amikor es3tag 2v3-ban ninja defuse-olt. Egyszer nindzsa, örökké nindzsa, tartja a mondás. Végül 16:6 lett az eredmény ezen a pályán, a 4:11-es félidő után mindössze két fegyveres CT-kört tudtak összehozni nexáék.

A G2-nak még ennyire sem okozott fejfájást a NAVI. NiKo a BLAST Premier ötödik napján egyszer már szétkapta őket és ezúttal sem fogta vissza magát. Infernón a 10:5-ös CT-oldalon jks-szel együtt összesen 36-ot lőttek s1mple-ékre! És ha már az ukrán AWP-s említjük, 2022 legjobb játékosa nem igazán érkezett még meg 2023-ba – az említett félidőben 4 fragig jutott csak. A második félidőben sem lódultak meg a NAVI oldalán a játékosok, tükörsimán hozta 16:6-ra a pályát a G2.

Nuke-on is a G2 kezdett erősebben, egy ponton 5:1-re is vezettek a T-oldalon. De itt már a NAVI is talált némi sikert electroNicknak köszönhetően, így legalább 7:8-ig eljutottak az első félidőben. A térfélcserét követően pedig megnyerték a pisztolykört is, tehát 8:8-nál fej-fej mellett álltak a csapatok. A G2 viszont azonnal visszavágott és hamarosan 15:9-et mutatott az eredményjelző. A G2 a múltkori találkozón eljátszott egy hasonló előnyt, de most nem követték el ezt a hibát: 16:10-nél lezárták a szériát és biztosították a helyüket a Vitality és a FaZe mellett a tavaszi döntőn.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!