BLAST Premier: A Vitality már biztosan utazik a tavaszi döntőre

BLAST Premier: A Vitality már biztosan utazik a tavaszi döntőre

CadiaN 1v5 clutchja lehet elég volt egy pályagyőzelemhez, de a szériában így is alulmaradt a világ legjobb csapata a francia-dán ötös ellen.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének hetedik játéknapján a NAVI legyőzte a hirtelen hampus nélkül maradt NIP-et, ami azt jelenti, hogy s1mple és társai ma este visszavágót játszhatnak a G2 ellen egy helyért a tavaszi finálén – rögtön a FaZe–OG meccs után. A Vitality pedig felülkerekedett a Heroicon, tehát apEXék számára véget ért a csoportkörös játék és elsőként biztosították a helyüket a döntőben.

A NAVI és a NIP találkozóján ugyanazt a vétót vették elő a felek, amit legutóbb is: Inferno, Mirage, Overpass. Az első pályát a svédek választották és a T-oldalon magabiztosan értek el 5:0-ig A-lerakó sorozatos bevételével. Ezt követően b1t és npl hoztak fordulatot a NAVI játékába, így 8:7-es vezetéssel zárhatták le az ukránok a félidőt, majd 16:10-nél a pályát.

Mirage merőben más történet volt. Még ha hasonlóan is indult, a NIP ezúttal nem engedte ki a gyeplőt a kezéből, 16:7. REZ karrierje egyik legjobb teljesítményével mentette a harmadik pályára a szériát. Overpass azonban nem feléjük lejtett, ráadásul s1mple is megunta a szórakozást, ezért a meccs gyors véget ért az ukrán AWP-s keze által, amikor hirtelen 16:5 állt a NAVI neve mellett az eredményjelzőn.

A Heroic és a Vitality találkozóján Mirage-ra, Nuke-ra és Vertigóra látogathattunk el. Az első pálya első köreiben már sejteni lehetett, hogy mire számíthatunk, hiszen jabbi pisztolykörös tripláját követően ZywOo egy szál dezivel tartotta meg A-lerakót a force kör során. A francia játékosnak innentől kezdve nem volt megállás, 18-4-es K-D-val fejezte be a 11:4-re nyert félidőt. Innen már gyorsan elérték a meccspontot is. Ám a 15:6-ot nem 16:6 követte, hanem öt nyert kör a dánoktól, ami ha másra nem is volt jó, mindenképpen bizonyította, hogy értenek a játékhoz. A pálya végül 16:11-nél került a francia-dán ötös zsebébe.

Nuke-on folytatódott a káosz, ami Mirage utolsó köreiben indult. Ugyan erősen kezdett a Vitality és egy ponton 5:2-re is vezettek a T-oldalon, de a Heroic TeSeSnek hála visszajött és fordítottak 7:5-re. A félidőt azonban nem tudták megnyerni Spinx 1v1 clutchjának hála, 8:7 a Vitalitynek. A térfélcserét követően a pisztolykört is apEXék hozták el, azonban az első fegyveres köröktől kezdve – és cadiaN 1v5 clutchja után – nem volt válasza a francia irányítónak a dánok támadásaira, 13:16.

A széria Vertigón ért véget, ahol a Heroic egy kellemes, 6:9-es T-oldalt hozott össze. A félidő valójában még ennél is szorosabb volt, nem egyszer mentette meg a Vitalityt a biztos végtől ZywOo, Spinx vagy dupreeh egymagában. A fordulás után viszont nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat: Magisket egyszerűen nem lehetett megállítani, így 16:8-nál behúzták a szériát és vele együtt az első kiadó helyet is a tavaszi BLAST Premier finálén.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki jut ma tovább a BLAST Premieren?

  • 75 %
  • 25 %
  • 0 %
  • 0 %