BLAST Premier: A villám nem csap kétszer ugyanoda

BLAST Premier: A villám nem csap kétszer ugyanoda

Látványos fejlődésen ment át az EG tavalyhoz képest. De még messze vannak attól, hogy napról napra kényelmesen megverjék a világ legjobb csapatait.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének hatodik játéknapján a Heroic visszavágott az első napon elszenvedett vereségért az EG-nek és az OG ismét legyőzte a Liquidet. A két győztes ezzel elérte a csoportjaik döntőjét és készülhetnek a Vitality, illetve a FaZe ellen. A veszteseknek még egy utolsó esélyük van kijutni a tavaszi döntőre: az EG a Complexity, a Liquid a BIG ellen játszik pénteken a túlélésért. De nézzük inkább, hogy mi is történt tegnap Koppenhágában!

Nagy meglepetéssel indult a múlthéten a BLAST Premier, amikor az EG 2-1-re megverte a Heroicot. A következő napok mérkőzései azonban úgy alakultak, hogy ez a két csapat ismét összecsaphatott tegnap. Az EG értelemszerűen bizonyítani szerette volna, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda és végre több év szenvedést követően megérkeztek a tier 1 Counter-Strike-ba. Nos, a Nuke-on látottak még nekik adtak igazat, kitűnő védelmet láthattunk az amerikai csapattól, zsinórban 11 kört hoztak, ezzel 12:3-as vezetést szerezve. Ezt követően relatíve gyorsan le tudták zárni a pályát a második félidőben az elbukott korai körök ellenére is, 16:9.

Amire már nem számítottak az EG-nél, hogy tegnap nem a torna első napján látott, kissé álmos Heroic bajszát húzogatták, hanem egy már feltüzelt dán ötöst bőszítettek fel még jobban Nuke-kal. Overpasson cadiaN és sjuush párosa úgy kapta szét az EG-t, mint hülyegyerek a nápolyit (16:2). Mirage-on még a többiek is beszálltak a verésbe és 16:5-nél gyorsan elérték a 2-1-es győzelmet, helyretéve az NA CS egóját a következő hónapokra.

Az OG és a Liquid sem először rodeózott tegnap este. Legutóbb a BLAST Premier második napján csaptak össze és az OG igen kényelmesen megnyerte Ancientöt, hogy utána kaotikus körök sorát és dupla hosszabbítást játszanak azon a Nuke-on, amit egyik csapat sem játszott még nagyjából soha. A lényegen persze ez sem változtatott, az OG nyert, a Liquid pedig mehetett az alsó ágra.

Tanulva az előző alkalomból, egyik fél sem kísérletezett a pályaválasztással a visszavágón – Mirage, Ancient és Overpass mellett maradtak. Mirage-on jól kezdett a Liquid, de a fegyveres körökben rendre alulmaradtak, így csak szépíteni tudtak a T-oldalukon, amiben ennél több potenciál volt (7:8). A folytatásban az OG meg is mutatta nekik, hogy mit lehet művelni támadóként ezen a pályán – 16:12-re behúzták a pályát. Innentől félő volt, hogy Ancientön megismétlődik a múltkori történet, de ehelyett a Liquid dominált ezúttal (16:8). Jöhetett hát Overpass, ahol a pisztolykörös vereséget követően csak lopni tudta a távolságot a Liquid, a második félidőben pedig még azt sem, így ismételten az OG került ki felül (16:10). 

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!