FIFA 23: Bizarr sérüléssel színesítette az EA a játékot – Nem biztos, hogy jó ötlet volt

FIFA 23: Bizarr sérüléssel színesítette az EA a játékot – Nem biztos, hogy jó ötlet volt

Az újabb játékelem igen furcsán veszi ki magát időnként.

A koronavírus alapjaiban változtatta meg az életünket 2020 tavaszán, és hatása mind a mai napig érezhető. Nem meglepő tehát, hogy rengeteg alkotás dolgozta fel vagy építette be a saját művébe. Legyen szó színházi darabról, filmekről és sorozatokról vagy épp videójátékokról. Az EA egyik legutóbbi döntése is a kór kapcsán történt: bevezették, mint sérülést a karrier módba.

Amikor már kicsit megunod az Ultimate Teamet és az ismétlődő promóciót, jó szórakozást nyújthat a klasszikus játékmód. Közel végtelen órát el lehet tölteni a játékosunk vagy menedzserünk karrierjének, esetleg saját klubunk építésével. A meghitt szórakozást azonban beárnyékolhatják kellemetlen sérülések, elég csak Salah horrorsérülésére, vagy a fiatalok természetfeletti elváltozására gondolni. Amennyiben ilyen szerencsétlen eset történik, a játék azonnal figyelmeztet erre e-mailen keresztül. Azonban a legújabb hozzáadott tartalom – a korornavírus – nem sérülés, így eléggé furcsán veszi ki magát a kapott üzenet, mert azon már nem változtatott az EA. Példának okáért az alábbi sorok fogadhatnak: „Attól tartok rossz hírem van. Mateus Tanaka (csak példa) koronavírus sérülést szenvedett, és várhatóan nyolc napig nem lesz bevethető. Mindent megteszünk, hogy minél hamarabb újra játékra alkalmas legyen."

Az ötlet alapvetően nem rossz. A játékosok is szoktak néha betegség miatt hiányozni meccsekről, a pandémia időszakában pedig ez még sűrűbben előfordult. Ám a játékosok nem attól kapták el a vírust, mert valaki túl durván szerelte őket. Márpedig az email, mivel egy meccs után jött, olyan hatást kelt, mintha egy nagyobb ütés váltotta volna ki nála a betegséget. Azért is sajnálatos, mert az látszik belőle, hogy az EA eléggé elhanyagolja ezt a módot. A bevezetett újításoktól nem esett le az állunk, és most is csak egy flegma "úgy csinálunk mintha" húzás volt a részükről, hiszen még annyit sem foglalkoztak vele, hogy az e-mailt hozzámódosítsák. A rajongók mindig örömmel látják a karrier mód új kiegészítéseit, de fontos lenne, hogy szánjanak időt, gondosságot és figyelmet arra, hogy ezeket pontosan implementálják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!