Mi a fene? – Úgy tűnik az EA végre tanult egyik legnagyobb hibájából!

Mi a fene? – Úgy tűnik az EA végre tanult egyik legnagyobb hibájából!

Egyre izgalmasabbnak tűnik az új Skate!

Fejben tartani sem tudom, már hányszor választották meg a gamerek az EA-t az adott év legrosszabb, legkapzsibb kiadójának. Tény, hogy erre rá is szolgáltak, szinte mindig ők voltak a legpofátlanabbak, ha játékon belüli vásárlásokról és loot boxokról volt szó. Az egész talán 2017-ben csúcsosodott ki a cégnél, a Star Wars: Battlefront 2 megjelenésekor!

Már a korai teszteken is érezhető volt, hogy a BF2 loot box rendszere túl agresszív lesz és pay to winné varázsolja majd a játékot. A megjelenés után be is igazolódtak félelmeink, a játék loot box rendszere förtelmes volt. Drága volt, folyamatosan a vásárlásra ösztönzött és egyszerűen olyan javakat tartalmazott, melyek egyértelmű előnyt adtak az online meccseken. Pár hónapig ment a huzavona, míg végül 2018 márciusában teljesen átalakították a rendszert. Azóta a loot boxok csak kozmetikai felszerelést tartalmaznak.

Úgy tűnik azonban, hogy az EA is tud fejlődni, új játékukban már egy teljesen baráti, mondhatni fair rendszert építenek majd, pedig az egy free to play cím lesz!

Mint olyan, nincs sok választása, mikrotranzakciókon keresztül kell pénzt termelnie. Költekezhetünk is majd a játékban, rengeteg kozmetikai kiegészítőt szerezhetünk a Swags Bags-nek nevezett boxokból. Ám ezúttal nem szállt el az EA, sőt, az eddigi infók alapján meglepően fair a rendszer, amit egyetlen cent elköltése nélkül is elérünk, megkötések nélkül. A kiadó állítja, a Skate-ben nem lesznek fizetős loot boxok.

A játék során különböző nehézségű feladatok, kihívások teljesítésével csillagokat gyűjtünk, melyekből aztán loot boxokat vehetünk. A dobozok 2 és 3 csillagba kerülnek majd. A játék jelenlegi állapotában 16 loot box érhető el, mindegyikben 5 db skinnel, tehát összesen 80 db digitális extrát szerezhetünk majd a csomagokból. Az EA már megerősítette, hogy a játékban nem lesznek valós valutáért megszerezhető boxok, amiket pedig csillagokért vásárolunk, azoknál előre láthatjuk majd miket tartalmaznak. Ezzel kilőtték az esetleges vádakat, melyek szerint ismét szerencsejátékká alakítanák a loot boxokat, hiszen pontosan tudjuk mit kapunk és csak a mi döntésünkön múlik, hogy kinyitjuk-e az adott csomagot vagy sem.

Meglepően fair rendszernek tűnik tehát a Skate mikrotranzakciós rendszere, a kérdés már csak az, hogy 2023-ban mekkora siker elé nézhet egy gördeszkás játék? Ki tud-e majd építeni magának akkora közösséget, hogy még egy a játékosok számára is baráti loot box rendszerrel is jövedelmező legyen a stúdiónak? Egyelőre nem tudni mikor jelenhet meg a free to play Skate, de mi már csak a korábbi részek adta fantasztikus élmények miatt is várjuk!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!