Device: Az is felmerült bennem, hogy akarom-e még ezt csinálni egyáltalán?

Device: Az is felmerült bennem, hogy akarom-e még ezt csinálni egyáltalán?

A dán legenda sokat dolgozott a stresszkezelésen egyéves kihagyása alatt és szerinte jó teszt volt neki a tegnapi OG elleni meccs ilyen téren is.

Az Astralis az elmúlt két hétben lejátszotta első LAN versenyét device-szal és Buzzal a fedélzeten. A koppenhágai tornán éppen csak, de továbbjutottak egy igazán kaotikus, OG elleni meccsen. Ezt követően pedig device volt a vendége a BLAST Premier Overtime című műsorának, ahol többek között a visszatéréséről és a jelenlegi metáról is kérdezték a veterán AWP-st – ebből szemléztünk.

A műsorvezetők (launders és mahone) először arról kérdezték device-t, hogy a tavaly júliusi, naphosszat tartó FACEIT-ezése és a visszatérése között milyen kapcsolat volt? Tudta-e már akkor, hogy ismét játszani fog?

„Nem, igazából sosem jelöltem ki egy időpontot. Sokat dolgoztam egy terapeutával általános stresszkezelésen, ez volt mindig is a legnagyobb bajom, a testem egyszerűen nem kezeli jól a stresszt. Igyekszem fejlődni ezen a téren, korábban sosem szántam rá időt, hogy javítsak ezen vagy azon. Nekem ez inkább olyan volt... van az az érzés, hogy eljött az idő, én így éreztem most és ezért jöttem vissza. Az is felmerült bennem, hogy akarom-e még ezt csinálni egyáltalán? Mert nehéz, de jó érzéssel tölt el, hogy itt vagyok, tényleg jó. Nyilván kemény és stresszes, de a jó értelemben, úgy érzem, jobb egyensúlyt találtam az életemben, ami megnyugtat.”

Tovább haladva a kissé megkerült FACEIT-vonalon, a meccsekről és a hozzáállásáról kérdezték ezután.

„Őszintén, ezek többnyire troll meccsek voltak. Van ez a dán TeamSpeak szerverünk, ahol fenn van a többi profi is, a többségükkel sosem beszéltem még, mert az Astralisban nem játszottunk olyan sok FACEIT-et az igazat megvallva. Jó volt megismerni a srácokat a régi Copenhagen Flamesből [a HooXi-féle felállásból] és a többi profit is.”

Ezután a LAN-os visszatéréséről – azon belül is a tegnapi OG elleni meccsről – azt mondta, hogy kemény teszt volt a számára. „Ez egy jó stressz teszt volt a hatékonyságom megtalálásának és a csapat kommunikációjának segítése szempontjából, amit többnyire akkor próbálok csinálni, ha nem nem jönnek össze a lövések.”

Az interjú ekkor rátért a profi CS-ben történt változásokra abban a kontextusban, hogy device kihagyott egy évet és csapatot is váltott közben. „Oh ez nehéz, szerintem minden csapat a metát követi. A NIP nem játszik annyira kaotikusan, ezt tudtuk akkor is, amikor ellenük játszottunk, nem adaptálódtak ehhez vagy nem akarnak ilyen CS-t játszani.” Szerinte nagyon fontos az IGL szerepe jelenleg, azon áll vagy bukik egy csapat megközelítése, hogy mennyire tudnak a káoszban is teljesíteni. Ezután az AWP-sekről beszélt, szerinte „az AWP most egy olyan metában van, ahol sok flashbanget és gránátot kell dobnod”. Hozzátette, „már a NIP-ben is ezt csináltam, de ezen felül minden pálya T-oldalán is jól kell mozognod, különben egy dedikált flashdobóvá válsz és ahhoz túl drága ez a fegyver.”

Később arról is beszélt, hogy miben kellett felzárkóznia a visszatérésekor. „Az emberek egyre jobbak lesznek egyénileg, úgy érzem, hogy mechanikailag én is jobb és jobb leszek, de a többiek magasra emelik a lécet. Szerintem akik most rosszabbul festenek, nem lettek rosszabbak, mindenki más lett jobb, néhány ember 10-12 órát gyakorol és ezért tűnik így” – mondta device.

Az interjú végén Buzzról is esett néhány szó, akit device maga fedezett fel a FACEIT-en töltött hónapok alatt, bár alacsonyabb tierekben volt már tapasztalata ezelőtt is. „Őszintén, nagyon jó”, mondta a 19 éves játékosról, majd úgy folytatta, hogy „tavaly március óta játszottam vele FACEIT-en” és „olykor megmutatta a potenciálját, de idő kell neki ahhoz, hogy felváltson a tier 1 CS-re.”

A BLAST Overtime című különadása device-szal teljes egészében megtekinthető alább angolul:

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!