BLAST Premier: Heroikus dán győzelmekkel ért véget a torna

BLAST Premier: Heroikus dán győzelmekkel ért véget a torna

Az év eddigi legkaotikusabb meccsét szállította le az Astralis és az OG tegnap este. A Heroic viszont nem hullott szét a BIG veszély ellenére sem.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének utolsó, tizenegyedik játéknapján a Heroic legyőzte a BIG-et, az Astralis éppencsak átverekedte magát az OG-n, így a két dán csapat is utazhat a washingtoni fináléra. Ennek mezőnye egyébként egészen impozánsan alakult eddig, a felemásan teljesítő dánokon túl a G2, a FaZe, a NAVI és a Vitality szerzett magának indulási jogot az elmúlt másfél hétben. Az utolsó vesztesek értelemszerűen már a Showdownnal álmodtak tegnap éjjel, ahol a Liquid, az EG, a Complexity és a NIP várja őket.

A Heroic és a BIG összecsapása egészen jól indult a dánok részéről, Vertigón 16:3-as győzelmet arattak a németek felett, amit Maniac az elemzőasztalnál „egy erőszakos vereségnek” címkézett. Ezután Ancient jött, ahol a BIG azért egy fokkal jobban nézett már ki. A Heroic oldaláról stavn igyekezett eldönteni a pályát, de ő sem volt elég ahhoz, hogy megállítsa a németeket a 16:12 felé vezető úton. Jöhetett hát a decider, Inferno, ahol a Heroic egy igen kemény T-oldalt pakolt össze. A 12:3 azonban nem volt elég ezúttal a Vertigón látott dominancia megismétlésére, ezért a BIG szépített az eredményen, mielőtt kézhez kapták a jegyüket a Showdownra, 16:10.

Az Astralis és az OG szériájának legnagyobb kérdése az volt, lehet-e olyat csinálni, hogy mindkét csapat kiesik? Nos, nem lehetett. Tehát valamelyiküknek tovább kellett jutnia, de ezért a jutalomért rögtön le is szállították az év eddigi legkaotikusabb szériáját. Infernón device-nak kapásból ace-t kellett volna lőnie a körgyőzelemhez a pisztolykörben, majd az azt követő force-buy-t 3v5-ben el tudták csenni. Ennek köszönhetően 8:3-ra is vezettek egy ponton, de az OG visszajött, így 8:7-tel ért véget a félidő. A folytatásban degstertől kezdve F1KU-ig mindenki szép teljesítményeket tett le az asztalra, ez pedig elég volt a fordításhoz. Az Astralis azonban nem engedett, így éppen csak megnyerte az OG a pályát 16:14-re, de nem sokon múlott a hosszabbítás.

Vertigón ugyanez az adok-kapok folytatódott. Bár az Astralis kezdett ezúttal is jobban, az OG gyorsan magára talált a fegyveres körökben és így 7:4-es vezetést szereztek. Ennek ellenére elrohanni nem tudtak a félidővel, az Astralis visszajött és 7:8-ra mentettek a játék feléhez érve. A térfélcserét követően a dánoké lett ismét a vezetés, de csak egy röpke pillanatra, ugyanis az OG fegyveres körökben ismét erősebbnek tűnt. A meccs utolsó köreire támadt fel az Astralis, akik gla1ve 1v2 clutch-köre után 16:14-re nyerték a pályát.

Ancientön zárulhatott a széria és úgy tűnt, az Astralis most már gyorsan pontot tesz ennek a végére. 10:1-es vezetést szereztek az első félidőben Buzz és blameF egyéni teljesítményeinek köszönhetően. De az OG nem engedett, az utolsó négy kört behúzták a CT-oldalon, majd folytatták ezt a fordulást követően is. Így érkeztünk el 14:14-hez, ahol először a dánok, utána nexáék érték el a 15. kört, jöhetett a hosszabbítás. Azt nem lehet mondani, hogy itt a dánok néztek volna ki jobban, de az OG borzasztóan szedett-vetett volt, tehát a győzelem kicsúszott a kezükből 17:19-nél.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!