BLAST Premier: Az Astralis túlélte a hampus nélküli NIP-et

A NAVI folytatja felemás formáját Koppenhágában, éppencsak elkerülték a Complexity ellen a kiesést. A NIP hampus nélkül nem tűnt valami erősnek eddig, kíváncsian várjuk, mire mennek Katowicében k0nfiggal ezek után.

BLAST Premier tavaszi csoportkörének tizedik játéknapján az Astralis kiejtette a NIP-et, a NAVI pedig a Complexityt. A vesztesek ezért már a Liquiddel és az EG-vel együtt várják a tavaszi Showdownt. Ami a győzteseket illeti, az Astralis még nincs kint a vízből, ma az OG ellen kell bizonyítsanak. A NAVI viszont jegyet váltott a tavaszi döntőre annak ellenére is, hogy nem mindig tűntek elég erősnek hozzá. De nézzük, hogyan is jöttek össze a csapatoknak a tegnapi győzelmek!

Az Astralis és a NIP találkozóján – REZ minden igyekezete ellenére – csak az első pályán sikerült nyernie a nindzsáknak. Overpasson fölényes CT-oldalt hozott a NIP és a térfélcsere utáni pisztolykör is a zsebükben landolt. Ezután szép visszatérésbe kezdtek a dánok, egészen 11:13-ig meneteltek, mire a NIP összetörte az álmaikat egy 16:13-mal. Mirage-ra melegedett be igazán az Astralis, pontosabban blameF, akinek a vezetésével gyors 16:7-es győzelmet arattak a pályán, egyenlítve a szériát. Ancienthöz érve nehéz volt elképzelni, hogy a hampus nélküli NIP labdába rúghat még ebben a szériában. Az Astralis szoros T-oldali győzelme (8:7) után mindössze három körre futotta tőlük (10:16). Na majd k0nfiggal, igaz?

A NAVI és a Complexity találkozója néhány fokkal komplexebbre sikerült. (mindenkitől elnézést kérek - a szerk.) Anubison nagyon nehezen bírt el a NAVI az amerikai csapattal. B1tet leszámítva igencsak alulteljesített mindenki, főleg s1mple, aki folytatja a felemás újévét. Ennek ellenére a pálya náluk kötött ki, miután az első félidőben 7:8-ig jutottak. A folytatásban annak ellenére, hogy hátrányba kerültek az elvesztett pisztolykör után, zsinórban hét fegyveres kört hoztak és úgy tűnt, el is szaladnak a pályával. A coL nem adta ilyen könnyen magát, gyorsan egyenlítettek 14:14-nél, de ez sem volt elég a NAVI megállításához, akik 16:14-re nyertek.

Inferno egyértelműen Grimről szólt, aki élete talán legjobb pályáját hozta össze. A szoros első félidőt követően nem lehetett megállítani őt a második etap támadásai során sem, így gyorsan 16:11-et varázsolt az eredményjelzőre csapata neve mellé. Overpasson dőlt el a meccs, a coL pedig igen jól szerepelt az elmúlt napokban ezen a pályán, tehát bőven volt esélyük a győzelemre. Ez most sem volt másképp, a CT-oldalt megnyerték egy ekkora igencsak formába lendülő s1mple ellenében is. A térfélcsere után már 14:8-ra vezettek, mire a NAVI beindult és nem hogy visszajött, fordított is az álláson 16:14-re, ezzel kiejtve a Complexityt Koppenhágából.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!