Ismét élőben rendezik meg az E3-at, ám a legnagyobbak nélkül

Ismét élőben rendezik meg az E3-at, ám a legnagyobbak nélkül

Az esemény évek óta veszít a fényéből, nem idén nyeri vissza, úgy tűnik.

2019 után először jelentkezik élő show-val az E3 június 13-16. között a megszokott helyen, a Los Angeles Convention Centerben, amely egykor a legnagyobb és legfontosabb videójátékos kiállításnak számított. Az Electronic Entertainment Expo azonban az utóbbi években sokat veszített fényéből, amelyre a koronavírus csak rátett még egy lapáttal. 2020-ban és 2022-ben meg se rendezték, míg 2021-ben online tartották. Idén tér vissza, ám az iparág nagyágyúi nélkül, amely jelentősen csökkenti a relevanciáját.

A Sony távolmaradásáért aligha lehet a vírust okolni, a japánok az esemény 1995-ös indulásától kezdve jelen voltak, ám 2019-ben úgy döntöttek, jobb befektetés más rendezvényekre vinni a termékeiket. Hasonlóan gondolkodik a Nintendo is, amely inkább saját online sajtóeseményeket tart. Ez a két cég azonban egyelőre nem jelentett be semmit azzal kapcsolatban, hogy esetleg az E3 környékén tartana-e saját bemutatót. 

Nem ez a helyzet a harmadik nagy távol maradóval, a Microsofttal. Japán riválisaikkal ellentétben ők már előre közölték, hogy tartanak egy nagy rendezvényt nyáron Los Angelesben az éves expo környékén. Nem egészen egy héttel a bejelentést követően derült fény arra, hogy ők is sem vesznek részt rajta, ami azért is meglepő, mert az Xbox első embere, Phil Spencer nemrég még azt mondta, hogy támogatják az E3-ról gondoskodó ESA-t, az amerikai videójátékos cégek érdekeit érvényesítő szervezetet. Az idei E3-at egyébként a ReedPop rendezi (PAX, ComicCon) és megpróbálja egy új felfogás mentén terelgetni az expót. Már csak néhány hónap van a rendezvényig, mégsem nem küldtek még ki kiállítói szerződéseket, mert az új típusú E3-on gondolkodtak. A bizonytalanság azonban más kiadókat és fejlesztőket is eltántoríthat, amely nem lenne szerencsés az esemény szempontjából. Azonban ők nem estek pánikba.

„Óriási érdeklődést és szóbeli kötelezettségvállalásokat kaptunk az iparág számos óriásától. Amikor készen állunk a kiállítók bejelentésére, biztosak vagyunk benne, hogy olyan felállás lesz, ami miatt az iparág és a fogyasztók számára is megéri majd a Los Angeles-i utazás” – mondták.

Mit gondolsz arról, hogy az Xbox, a Sony és a Nintendo idén kihagyja az E3 2023-at?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!