Két játékát is törölte az EA

Két játékát is törölte az EA

Az Apex Legends Mobile rajongóinak még három hónapja van kiélvezni a játék nyújtotta élményeket.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy megszünteti az Apex Legends Mobile támogatását, és a Battlefield Mobile-t még a hivatalos megjelenés előtt törli. A VentureBeat értesülései szerint ráadásul az EA bezárja a Battlefield Mobile-t fejlesztő Industrial Toys stúdiót is, amelyet a Bungie alapítója és korábbi vezérigazgatója, Alex Seropian vezetett, és amelyet az EA 2018-ban vásárolt fel. A döntés igencsak meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az Apex Legends Mobile 2022 májusában jelent meg, és tavaly az év játékának választották az App Store-ban és a Google Playen is – ahol több, mint 10 millióan töltötték le, és 4,4*-os értékeléssel rendelkezik –, míg a Battlefield Mobile már soft launchban volt. Az Apex Legends Mobile szerverei magyar idő szerint 2023. május 2-án, hajnali 1 órakor kapcsolnak le, így van még a rajongóknak három hónapja, hogy kiélvezzék.

„A Respawnnál az a célunk, hogy olyan játékokat nyújtsunk a játékosoknak, amelyek következtesek és olyan magas minőségűek, amelyet a közösség megérdemel” – írta az EA által 2017-ben felvásárolt stúdió egy szerdai posztjában. „Azonban az erős kezdés után az Apex Legends Mobile elkezdett elmaradni a mércétől a minőség, a mennyiség és a fejlesztési ütem tekintetében. Éppen ezért a fejlesztőpartnerünkkel folytatott több hónapos munka után meghoztuk azt a közös döntést, hogy a mobiljátékunkat leállítjuk. Bár csalódást okozunk, büszkék vagyunk a játékra, amit elindítottunk, hálásak vagyunk az Apex Legends-közösség támogatásáért, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a játékosok számára a helyes döntés” – zárták mondandójukat.

Az Apex Legends Mobile-t a Respawn fejlesztette a Tencent Lightspeed & Quantum Studios-szal közösen, amely a PUBG Mobile mögött álló fejlesztőcsoport. A konzolra és PC-re szánt Apex Legendshez hasonlóan a mobilos cím is ingyenesen játszható, és nem tartalmaz fizetős, játékbeli előnyt nyújtó tárgyakat, vagyis pay-to-win elemeket. Persze ettől még lehetőségünk van battle passt és egyéb kozmetikai tartalmakat vásárolni. A Respawn közölte, hogy a meglévő virtuális pénzünk a program bezárásáig elkölthető játékbeli tartalmakra. Viszont fontos, hogy amit valódi pénzzel vásároltunk, arra nem nyújtanak visszatérítést. Ami a másik címet illeti, az EA a Battlefield Mobile fejlesztésének leállításáról szóló döntésével kapcsolatban elmondta: „Ahogy az iparág fejlődött, és a szorosan összefonódó Battlefield ökoszisztéma létrehozására irányuló stratégiánk formát öltött, úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi iránytól eltérünk, hogy a lehető legjobban megvalósítsuk a franchise-ról alkotott elképzeléseinket, és megfeleljünk a játékosok elvárásainak." 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!