Gőzerővel készül a Gears 6!

Gőzerővel készül a Gears 6!

Sikeres a széria, mindenképpen szeretnének neki folytatást.

A The Coalition a hírek szerint teljes figyelmét a Gears of War-sorozat következő részére fordította. Azonban ez áldozatokkal járt, miután a stúdió két másik fejlesztés alatt álló játékát törölték. Erről Jeff Grub, a Giant Bomb riportere számolt be, aki azt állította a Game Mess Mornings műsorában, hogy a cég egy időben két, mára már törölt projekten dolgozott, amellett, hogy támogatói munkát végzett a Halo Infinite-en, és az Epic-kel együtt dolgozott a The Matrix Awakens Unreal Engine 5 techdemóján. „Törölték azt a kisebb projektet, valamint egy másik projektet is, tehát ott két játékot töröltek” – magyarázta. Nem ez volt azonban a nagyobbik hír. Az is mondta, hogy az Xbox kanadai stúdiója most „teljes gőzzel” dolgozik a Gears 6-on. Állítását több bizonyíték is alátámasztja.

A The Coalition 2021 májusában közölte, hogy készül átállni a next-gen fejlesztésre az Unreal Engine 5 segítségével, nem sokkal később pedig a stúdió egyik pályatervezőjének LinkedIn-profilja azt állította, hogy egy „új IP-n” dolgoznak. „Mindez tükröződött a Microsoftnál történt elbocsátásokban, ami egy kicsit a The Coalitiont is érintette. A stúdió most már teljes mértékben a Gears 6-ra készül. Valószínűleg az elmúlt év során teljesen áttértek a Gears 6-ra, mindenképpen az lesz a következő játékuk” – tette hozzá Grub. A Microsoftnál történt elbocsátások tehát a The Coalitiont is megviselték, így kénytelen volt választani, mely projekteket tartja életben.

Miért éri ez meg a kiadónak?

A Microsoft szerint a Gears of Warból több mint 22 millió darabot adott el és több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott, mióta a cég 2014-ben megvásárolta a franchise-t az Epic Games-től. Az cím megvásárlása óta az Xbox két fővonalas sorozatrészt is kiadott a 2016-os Gears of War 4 és a 2019-es Gears 5 formájában – mindkettőt a The Coalition fejlesztette –, valamint a Gears of War: Ultimate Editiont és a Gears Tactics spin-offot.

Nem csak játék készül

A Netflix nemrégiben jelentette be, hogy a The Coalitionnel együttműködve számos Gears of War-projektet, köztük egy élőszereplős filmet is megjelentetnek. Továbbá a filmet egy Gears of War felnőtteknek szóló animációs sorozat és esetleg további projektek követik (például egy kártyajáték) majd. A rajongók tehát rengeteg Gears of War-tartalomra számíthatnak a következő években!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!