Para van az Intelnél, jöhet a processzorok árának csökkentése

Para van az Intelnél, jöhet a processzorok árának csökkentése

Az előző negyedéve a cégnek pokolian gyengére sikeredett, ezért ez a lépés megoldást jelenthet számukra.

A pandémia utáni időszak úgy tűnt, hogy akár még fellendülést is hozhatna a gazdaság számára, végül sajnos nem így történt, hiszen a szomszédunkban egy nem várt esemény kitörése is borzolja a kedélyeket. Több nagy cégnél is komolyabb elbocsátások történtek, Elon Musk például miután átvette a Twittert rengeteg embert küldött el, de a Microsoftnál is sokan félthetik az állásukat, illetve a Facebookot üzemeltő Meta is nem kevés emberétől vált meg.

Ez a válság tehát tovább gyűrűdzik és senkit sem kímél. Most úgy tűnik, hogy a videójátékos piac egyik legmeghatározóbb vállalatát, az Intelt is komolyan érinti. Hiába mutatták be legutóbb is a 13. generációs Raptor Lake processzorokat, fontosabb lenne számukra, ha minél hamarabb megszabadulhatnának az előző generációs Alder Lake chipkészletüktől.

Nem áll jól a szekerük az eladásokat illetően, egy tajvani hírportál, a Digitimes pedig olyan belsős információval ált elő, hogy az Intel ezt egy nagyobb árcsökkentéssel szeretné orvosolni. Ezek alapján nagyjából 20 százalékkal olcsóbban kínálnák a jövőben a 12. generációs processzoraikat. Fontos tudni, hogy ez az intézkedés a PC-s partnereiket érinti, de akár kész konfigurációk esetében is visszaköszönhet a dolog.

Egy felhasználó pedig kapott az alkalmon és gyors számolgatás után összeírta, hogy ez a 20%-os csökkentés pontosan mit is takarna.

Egyelőre ez még nem hivatalos bejelentés, tehát érdemes fenntartásokkal kezelni, de az tény, hogy a kékek a 2022-ben a negyedik üzleti negyedévben 32%-os visszaesést produkáltak. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy körülbelül 14 milliárd dollárral csökkent a bevételük. Összességében ez 664 millió dolláros veszteséget takar, ilyen rosszul pedig legutóbb 2017 végén teljesítettek – az egy fokkal még gyengébben sikerült, miután 687 milliós veszteséget produkáltak.

Az mindenesetre viszont igaz, hogy a cégnél a gyengébb időszak miatt a középvezetői szint felett le akarnak faragni a bónuszokból, fizetésekből, és ebbe még a vezérigazgató, Pat Gelsinger juttatása is benne van. Ez beosztástól függően 5-25%-os csökkentéseket jelent majd, amelyet márciustól vezetnek be.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!