Kiválasztották a Grammy történetének első videójátékos kategóriájának a győztesét

Kiválasztották a Grammy történetének első videójátékos kategóriájának a győztesét

Korábban is részesült már videójátékos muzsika ehhez hasonló elismerésben, de csak most hoztak létre neki külön kategóriát.

Egyre nagyobb és szélesebb körben terjednek el a videójátékok és az egyik legjobb platform ahhoz, hogy megismerjék mindenhol ezt a csodálatos világot, a legrangosabb díjátadó. Korábban is volt már rá példa, hogy a Grammy jelöltjei vagy díjazottjai között megfordult egy-egy videójátékos vonatkozású produkció, ámbár 2023 abszolút mérföldkövet jelent az esemény életében, hiszen egy teljesen új kategóriával bővült a lista. Átadták ugyanis a Legjobb videojátékok és egyéb interaktív médiák zenéje kategória győztesének a díjat, amelyet a gála történetében először Stephanie Economou, az Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök zenéjének szerzője vehetett át.

Kiélezett volt mezőny, hiszen a jelöltek között ott volt Austin Wintory (Aliens: Fireteam Elite), Bear McCreary (Call of Duty: Vanguard), Richard Jacques (Marvel's Guardians of the Galaxy) és Christopher Tin (Old World). Közülük csak Tin nyert korábban Grammy-díjat – a szintén történelemformáló győzelme a Baba Yetu feldolgozásával jött össze, amelyet először a Civilization 4-hez komponált. Ez volt az első olyan videojátékhoz komponált zenemű, amely valaha is nyert a díjátadón.

Economou ezzel szemben érdekes győzelmet aratott, mert sokak szerint nem ő volt az első számú esélyese a díjnak. Bár egy tapasztalt zeneszerző és hegedűművészről van szó, videójátékos fronton még újoncnak számít, mivel első alkotásai között szerepel Assassin's Creed: Valhalla DLC-kben hallható The Siege of Paris, valamint a Dawn of Ragnarök.


OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!