FIFA 23: Bajban lehet a Manchester City, ami az Ultimate Teamet is befolyásolhatja

FIFA 23: Bajban lehet a Manchester City, ami az Ultimate Teamet is befolyásolhatja

Nem mindennapi esemény lenne, ami komoly hatással lehetne a FIFA-játékra is.

A labdarúgás világa sokkot kapott. Na nem azért, mert hirtelen rájöttek volna az emberek, hogy a Manchester City megszegi a pénzügyi fair play szabályait, hanem azért, mert a futballhatóságok ezúttal talán tényleg tesznek valamit. A futballban idáig is sok pénz volt, de ez még így is évről évre nő, ami már sokszor kontrollálhatatlan méreteket öltött. A klubok persze előszeretettel trükköznek, ám most ennek úgy tűnik vége. A Juventust már megbüntették és további szankciókra számíthatnak, de évek óta az angol gigász is a vizsgáló szemek célkeresztjébe került.

A Premier League hivatalos közleménye szerint az egyesület 2009 és 2018 között több mint száz pontban megszegte a liga pénzügyi szabályzatát. Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, a manchesteriek pontlevonást kaphatnak, sőt a bajnokságból való kizárás is benne van a pakliban. Ebben az esetben van arra is esély, hogy a sztárok tömegesen távoznak a klubtól. Viszont azt fontos tisztázni, hogy ezeket a vádakat a bíróságon kell majd bizonyítani, mielőtt bármilyen büntetés kiszabható lenne. Ha a City sikeres védekezést állít fel, akkor nem történik semmi és továbblépünk, de mi lesz, ha nem? A büntetések között szerepelhez pénzbüntetés, pontlevonás, nemzetközi porondról való kizárás, végső esetben kizárás. Ám mivel a PL nem felügyeli az alsóbb osztályokat, így csak a másodosztályig száműzhetné a kékeket.

A döntések kimenetele közvetlen hatással lehet a FIFA 23-ra és különösen a FUT-ra. Mi köze van mindennek a FIFA 23-hoz? Mint minden más valós futballesemény, ez is befolyásolja a játékot. A Manchester City a világ legsikeresebb klubjai közé tartozik, és a világ legjobb játékosai játszanak nála. Még a nagyobb, de egyedülálló átigazolások is hatással vannak a FUT-piacra, most képzeljétek el, milyen káoszt okozna a City másodosztályba sorolása. Az árak teljesen kiszámíthatatlanná válhatnak, ami felboríthatja a rendet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!