SMITE: A 10.1-es frissítés legerősebb lövészei!

SMITE: A 10.1-es frissítés legerősebb lövészei!

A Conquest pálya egyik oldalától már eljutottunk a középső ösvényig, most pedig jöhet a duo lane, kezdve a SMITE legjobb lövészeivel!

A lövész pozíció a League of Legendshez hasonlóan az egyik legtöbb tehetséget és skillt igénylő poszt a SMITE-ban – sőt, mivel a Titan Forge Games mitikus akció-MOBA játékában az alaptámadásokkal is célozni kell, az előbbi kitétel még hatványozódik is. Ennek ellenére a Carry role az egyik legnépszerűbb a játékban, hiszen itt tudják a játékosok a legjobban megmutatni azt, hogy mire is képesek. Azonban a SMITE Year 10 első frissítése, a 10.1 Patch rengeteg mindent megváltoztatott, teljesen felkavarva azt, hogy kik a legerősebb karakterek a duo ösvény egyik szerepkörére.

5. Skadi

Skadi a legjobb 5 lövész első tagja, aki leginkább a Bluestone Pendant és a The Crusher változtatásoknak köszönheti újdonsült sikereit. Az Északi mitológia Télistennője mindig is jobban szerette a képességekre alapuló buildeket az auto attackokra fókuszáló Crites vagy On-Hit tárgyválasztások helyett, és szerencséjére végre újra opció lett ez az út a lövészek számára.

A Bluestone kezdést követően jöhet a Transcendence, majd a Brawler's Beat Stick, ennyi Attack Damage után pedig már bőven meg tudja venni a kicsit late game tárggyá alakított The Crushert, amit Kaldr, Skadi farkasa is tud aktiválni. Bár a Jégkirálynő győzelmi aránya Bronze-ban botrányosan rossz, az a 39%-os winrate nagyot ugrik, Silverben már 55%, és folyamatosan növekszik ahogy haladunk a magasabb rangok felé.

4. Ullr

Bár Skadi is nagyon jól használja az átalakított és felerősített Ability Damage-fókuszú tárgyakat, Ullr, a Dicső a premier Hunter, aki inkább a képességein keresztült osztja ki az eszméletlen DPS-eket. Az Északi mitológiában Odin helyetteseként ismert isten a középső ösvényes és a lövész pozícióban egyaránt megállja a helyét, a tavalyi SMITE World Championshipen például az utóbbi szerepkörben láthattuk, ráadásul a SMITE jelenlegi 5 legjobb midesének listáján a második helyen végzett.

Azonban Ullr a Bluestone – Transcendence kezdetű, majd Titan's Bane végű builddel remekül tudja bontani a tankokat, és ha kell, akkor az előbb említett The Crusher is nagyon jó működik mind a távolharci, mind a közelharci Stance-ben.

3. Freya

Természetesen a Magical Hunterek sem maradnak ki a listából, hisz a Cyclopean Ring még mindig az egyik legkelendőbb tárgy az újonnan játékba kerülők között. Freya a tavalyi szezonban nem igazán tartozott a népszerű karakterek közé, azonban a Valkűrkiálynő idén az egyik legerősebb választás, hogyha varázssebzésre van szüksége egy csapatnak.

Freyánál emellett nem kell semmilyen tárgyat stackelni, mint mondjuk Chronosnál, gyakorlatilag annyi a feladat, hogy az összes Ring végződésű itemet megvásároljuk, ha pedig szükség van egy kis extra átütésre, akkor el lehet nézni olyan itemek felé, mint a Spear of the Magus, az extra túlélést pedig a Typhon's Fang biztosítja majd. Bár Freya nem töri át a 60% győzelmi arányt a nagyon kis merítéssel rendelkező Grandmaster rank alatt, jó számokat hoz Rankeden, így megéri kitanulni.

2. Olorun

A Yoruba pantheon első tagja, Olorun is visszatért a legjobb lövészek közé. Legutóbb a nyolcadik szezonban láthattuk a népszerű karakterek között, de a Cyclopean Ringgel neki is jóval könnyebb dolga lett. A beépített Attack Speed szteroidjával, a Magical Hunterek között is unikumnak számító, kriteket engedélyező passzívjával, valamint a hihetetlenül egyedi Ultimate képességével egy igazi szörnyeteggé tud válni a Csatamezőn, aki nagyon gyorsan le tudja bontani az ellenfél frontvonalát.

Olorun az extra támadási sebességének köszönhetően ráadásul nem is szorul rá az összes gyűrűre, elég a Cyclopean mellett a Telekhinesis Ring, utána jöhetnek a klasszikusabb tárgyak, mint például egy Rod of Tahuti, ami tényleg turbó módba kapcsolja a Mennyek Királyának sebzését.

1. Rama

A pálmát azonban egy klasszikus ADC, Rama viszi, akinek majdnem 20 000 játszott mérkőzésből közel 54%-os átlagos győzelmi aránya van a Smite Master statisztikai oldal szerint. Vishnu Hetedik Avatárja már Silverben is karcolgatja a 60% alját, de 55% kevesebb győzelmi aránnyal sehol sem rendelkezik Bronze és Diamond rang között. Rama már az előző kompetitív szezon végén is többször terítékre került, de az új Asinak és Rage-nek köszönhetően egy teljesen más szintet képvisel.

A csak az utóbbi tárgyat használó "egycrites" on-hit builddel is nagyon erős, de a Demond Bladet is remekül aknázza ki, emellett az első képességének köszönhetően a falakon keresztül is hatalmas sebzést tud kiosztani. Rama jelenleg a legkonzisztensebb lövész a SMITE-ban – plusz gyakorlatilag senki sem tiltja rangsorolt mérkőzéseken.

A 10.1 Bonus Patch a héten kerül be a játékba, de szerencsére a lövészek tárgyaiba nem igazán piszkálnak bele – kivéve a Bluestone Pendant nerfet, amit nem is a Hunterek miatt gyengítenek. Ebből kifolyólag a listában szereplő ötös a 10.2-es frissítésig remekül megállja majd a helyét, így bármelyik karakterrel rengeteg győzelmet szerezhettek az Istenek Csatamezején!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!