SMITE: A 10.1-es frissítés 5 legjobb midese!

A MOBA-kban mindig a midesek vannak a középpontban, de kik a legjobbak a SMITE jelenlegi frissítésén?

Azt már tudjuk, hogy kik a legjobb istenek a Solo ösvényre, valamint a Jungle-be a Titan Forge Games akció-MOBA játékában, szóval most térjünk át az Istenek Csatamezejének középpontjára, más néven a középső ösvényre! Bár a Hunterek még mindig nem akarnak visszatérni a duo lane-re, a legjobb midlane istenek összetétele merőben megváltozott – de melyek azok a karakterek, akik a legjobban teljesítenek most?

5. Morgan le Fay

Az Artúr-mondakör egyik legnagyobb gonosza, Morgan le Fay esett be az ötödik helyre azután, hogy a kilencedik szezonban alig találkozhattunk vele. Az eddigi meta midlaner-ek gyengítésével, valamint a tárgyak változásával a Sötét Varázslónő választási aránya majdnem eléri a 9%-ot a Smite Master statisztikai oldal szerint, a győzelmi aránya pedig közelít a 60%-hoz a középső ösvényen.

A tárgyaiban nem igazán állt be változás, a Book of Thoth még mindig egy kulcseszköz a sikerhez, a Divine Ruin csak erősebb lett, a Soul Gem és a Soul Reaver mellett pedig a Penetration tárgyakat is remekül használja. Az egyik új item, a Tablet of Destinies is jól állna neki, és a keddi, 10.1b patch után lehet, hogy a buildjének részévé válik – ami akár feljebb is juttathatja a listán.

4. Chronos

A görög idő istene nem vesztette el a lendületet, amit a tavalyi idény végén szerzett magának. Bár Magical Hunterként még nem tért vissza, a középső ösvényen nagyon jól megállja a helyét Chronos, aki a 10.1-es frissítéssel még egy új tárgyra is szert tett. A szóban forgó fegyver a Cyclopean Ring, amelynek segítségével Chronos alaptámadásai rengeteg Tényleges sebzést okoznak az ellenfeleknek.

Az Accelerate-be épített támadási sebesség miatt pedig nem is kell más Attack Speed tárgyat vásárolni a Ringen kívül, így jöhetnek a Polynomiconok, Charon's Coinok és Book of Thothok, valamint az 56%-os győzelmi arány Goldban.

3. Agni

A hindu tűzisten gyakorlatilag a játék kiadása óta stabil pontját képezte a SMITE középső ösvényének. Bár tavaly a rengeteg Hunter, valamint Merlinek és Vulcanok elvették a helyét, így is feltűnt az SPL-ben akkor, amikor ezek a karakterek bannolva lettek, vagy nem illettek a csapatkompozícióba. Agni jelenleg szinte minden ELO-ban 60%-os győzelmi arányon csücsül, ami nem is csoda, megnézzük a használt tárgyait: gyakorlatilag mindenét buffolták, pedig már tavaly is egy halálos ítélettel ért fel az, hogyha megláttuk a karakterünk körül azt a kis kört, ami az Agni ulti területét jelezte.

A Path of Flames miatt a tűzisten nagyon biztonságos, a Noxious Fumes kábítási mechanikája pedig elég magas skill ceilinget jelent, így bőven lehet csiszolni a játékunkon a minél nagyobb winrate elérésének érdekében.

2. Ullr

Természetesen a Hunterek még mindig a midlane meta részét képzik, hiszen a dzsungelbe rengeteg Magical sebzést okozó karakter népszerű a 10.1-es patch után. A legjobb közülük viszont Ullr, aki a Bluestone Pendantnak köszönheti a reneszánszát, ugyanis a kezdőtárggyal már a korai szakaszban is rengeteg sebzést tud kiosztani.

A Transcendence felstackelése után rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, ott van a klasszikus Jotunn – Hydra's Lament – Heartseeker út, de el lehet kanyarodni az új Asi felé, ráadásul late game-ben a Crusher egy remek választás lett a legújabb átalakítása óta. Bár Ullr "csak" 55% győzelmi aránnyal rendelkezik, a legjobb 5 között egyértelműen ő az, aki mesteri szinten játszva a legjobb eredményeket hozza.

1. He Bo

Azonban nincs menekvés a Sárga Folyó Istenétől, ugyanis He Bo a dzsungel mellett a középső ösvényt is dominálja. A kínai istennek Bronze-on kívül minden rangban közel 60%-os győzelmi aránya van, azonban a tiltási számai is igen magasak, a Smite Master szerint Silverben és Goldban verdesik a 60%-ot, Platinumban meghaladják azt, Diamondban pedig már a 70%-on is túllépnek. He Bo gyakorlatilag bármit építhet, ami sok Magical Powert ad, hiszen egy teljes rotációból még a tankokon is simán átrágja magát.

A passzívjának köszönhetően jóval több sebzésre tud szert tenni egy-egy harcban, mint más midesek, bár a waveclearje nem a legjobb – viszont ahogy a mondás tartja, a legjobb waveclear az, ha egyszerűen nincs ellenfeled a lane-en, a Crashing Wave pedig gondoskodik erről.

A középső ösvényen legalább annyi változás állt be, mint a Solo lane-en, ami egy jó hír, hisz a 10.1-es frissítése szépen megváltoztatta a metát. Az Istenek Csatamezeje rég volt olyan izgalmas, mint most, úgyhogy aki elkezdené vagy újrakezdené a SMITE-ot, nem is választhatna jobb időpontot!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!