Harry Potter-könyvek toplistája, avagy J.K. Rowling tényleg történelmet írt

Harry Potter-könyvek toplistája, avagy J.K. Rowling tényleg történelmet írt

Több ezer oldalon keresztül lehet követni Harry Potter kalandjait, ami az egyik legjobb dolog, ami az irodalom világában történt az elmúlt évtizedekben.

A 2000-es évek elején úgy kellett összefogdosni azokat a gyerekeket, akik valamilyen okból kifolyólag nem kerültek kapcsolatba a Harry Potter-univerzummal. J.K. Rowling írónő a Harry Potter és a bölcsek kövével egy olyan sorozatot indított útjára, amely alapjaiban változtatta meg azt, hogyan viszonyul a társadalom a könyvekhez és az olvasáshoz. Lehet, sőt kell is kritikus véleményt fogalmazni a hét kötet kapcsán, de azt egyszerűen nem lehet vitatni, hogy az elmúlt két évtized legmeghatározóbb irodalmi műveit írta meg az Amnesty International korábbi titkárnője. A könyvek mellet filmek, valamint videójátékok is készültek a Harry Potter-brand alatt, utóbbi műfajban a Hogwarts Legacy az, amely tematizálja az elmúlt napokat és heteket.

Korábban már olvashattatok egy szubjektív véleményt tőlem arról, hogy a filmek között melyek a legjobbak, az átlagosak és a kifejezetten gyengék. A könyvek terén talán még nehezebb felállítani egy sorrendet, mert mindegyik egy olvasmányos, remek kis krimi. A Cursed Child (Az elátkozott gyermek) szándékosan nem szerepel majd a toplistán, ugyanis egy színházi darab forgatókönyvét nyolcadik regényként értelmezni felelőtlenség. 

Az alábbi listán megtaláljátok a könyvsorozat minden kötetét, egy általam felállított sorrendben a "legrosszabbtól" a legjobbig, csak bökjetek a képre!

Amit érdemes tudnotok, hogy nagyjából két tucatnyi alkalommal olvastam végig a teljes sorozatot, ami árulkodik arról, hogy az egyik nagy kedvencem a HP-széria.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!