LEC: Új patch, új esélyek, kezdődnek a Bo3-as küzdelmek

LEC: Új patch, új esélyek, kezdődnek a Bo3-as küzdelmek

Már csak nyolc csapat harcol a bajnoki címért.

Hatalmas meglepetésre a Fnatic és az EXCEL ötösei nélkül folytatódnak a mai nappal a küzdelmek az LEC 2023-as téli szezonjában. A Bo1-ektől nem túl könnyes búcsút vett a mezőny, innentől a Bo3-ak kapják meg a főszerepet. Két csoportban, összesen nyolc csapat készül arra, hogy a 13.1b frissítésen annyira jó teljesítményt nyújtson a következő napokban, hogy az elég legyen a top 4-be kerüléshez, ahol megint tiszta lappal indulhatnak. Elsőként az A csoport kerül képernyőre, legendás e-sportolókból nem szenvedtek ma hiányt, az egyszer biztos. A mai nap összecsapásait megtaláljátok a szokásos helyeken, avagy az lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n.

18:00 - Team Vitality vs Team Heretics

Az alapszakasz legjobbja a Team Heretics csapatát választotta ellenfélnek, hiába végeztek jobb helyen Jankosék, mint a KOI. Photon, Bo és Perkz bombaformában játszott az elmúlt hetekben, miközben a még összeszokáson dolgozó spanyol klubnál voltak jelentős kilengések. Hiányzik az erős korai szakasz Eviéktől, valamint a MAD Lions elleni vereség mutatja, hogy a befejezéssel is akadnak problémák. Jackspektra kifejezetten az earlys ADC-ken volt eddig kiemelkedő, a japán topos meg K'Santéval tudott dominálni. Ha erre rámegy a tiltásoknál a VIT, akkor elméletben nem kéne, hogy aggódniuk kéne a Nexusuk miatt.

~21:00 - SK Gaming vs KOI

A második és harmadik héten meglepően jól játszott az SK Gaming, így meglepetésre egész korán kiharcolták a top 8-at. A KOI-nak az utolsó meccsnapig aggódnia kellett, azonban nem törtek meg Larssenék, hiába volt hatalmas a teher a vállukon. Nem igazán találta eddig a metában a helyét a címvédő, de talán a Bo3-akban és Bo5-ökben tudnak majd igazán kiteljesedni. A jóval tapasztalatlanabb SK ötösnek szüksége van arra, hogy Markoon találjon egy olyan karaktert, amivel valódi hatást tud kifejteni a mérkőzés korai szakaszára. Ez volt Elise, amivel sorozatban két W-t húzott be, majd elkezdték tiltani tőle. Exakick a németek másik olyan játékosa, akivel rengeteget foglalkoznak. A szezon újonca címre is esélyes lövész remek számokat produkál az ösvényfázisban, utána azonban hajlamos el-eltűnni. Egy kiszámíthatatlan összecsapásra van kilátás, ahol tényleg bármi megtörténhet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Team Vitality vagy a Team Heretics nyer ma?