Jó pár film és sorozat eltűnhet a Disney+ kínálatából

Jó pár film és sorozat eltűnhet a Disney+ kínálatából

A váltást követően további nagy átalakulások is történhetnek a streamingszolgáltató háza táján.

A Disney vezérigazgatói posztján elég nagy változás történt, miután Bob Chapek két éves regnálását követően Bob Iger váltotta őt. Elvileg nem igazán voltak megelégedve Chapek kvalitásaival és hibás döntései csak felgyorsították a leváltását. Nem árt ehhez tudni, hogy az elmúlt időszak nem igazán volt nyereséges a platform életében, ráadásul a 2023-as első pénzügyi negyedév értékelőjén elhangzott az is, hogy 7000-nél is több alkalmazottól kénytelenek megválni a költségek optimalizálásának érdekében. Igernek sem lesz tehát egyszerű dolga az előtte álló időszakban és talán emiatt is fordult meg a fejében, hogy ezen túlmenően egyes részlegektől is megválna.

A Hulu elnevezésű streamingszolgáltató alapvetően a Disney+ égisze alá tartozik, viszont csak kétharmados tulajdonnal rendelkezik a cég, hiszen a fennmaradó egyharmad a Comcast kezében van. Ráadásul a szerződésben foglaltak szerint – a lejárást követően – a Comcast kötelezheti a Disneyt arra, hogy eladja neki a részét, de ez természetesen fordítva is igaz. Elméletileg a Hula harmadának értékét független szakértők határozzák meg, de minimum 27,5 milliárd dollárt kell leperkálni érte, ha valaki meg akarja szerezni. Jelen helyzetben pedig úgy tűnik, hogy a Disney ezt nem is lenne képes megfizetni, viszont Bob Iger inkább abban látná most a megoldást, ha inkább ő válna meg a cég kétharmados tulajdoni részesedésétől.

„Egyelőre semmiről nem döntöttünk még, és nem fogok azon spekulálni, hogy mi leszünk-e azok, akik eladjuk a részünket, vagy mi vásároljuk fel az egészet. Ugyanakkor arra már utaltam korábban is, hogy vannak kétségeim a nem differenciált, általános szórakoztatóipari termékekkel kapcsolatban, különösen ebben a jelenlegi nagy versenyben, szóval ennek alaposan és a lehető legtárgyilagosabban utána fogunk járni. (...) Nyitottak leszünk mindenre" - mondta Bob Iger, aki valószínűleg ezzel arra utalt, hogy lehet, hogy nincs szükségük két relatíve nagy streamingszolgáltatásra...”

Bár nálunk nincs Hulu és rajtunk kívül még elég sok országban nem érhető el, de ezt simán megoldották azzal, hogy az ott található tartalmat a Disney+-on keresztül is el lehet érni. Azonban abban az esetbe, ha a Disney+ eladná a tulajdoni részét, akkor a Hulu része a Disney+ kínálatából eltűnne. Ezáltal már nem lehetne megnézni náluk például a Préda, a Rozalin, a Nem oké vagy a Darby és a holtak című filmeket, hogy csak néhányat említsünk közülük, de ezen túlmenően még jó néhány sorozatot is leszednének a streamingplatformról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!