Hogy tanulhatjuk ki a Főbenjáró Átkokat a Hogwarts Legacyban?

Hogy tanulhatjuk ki a Főbenjáró Átkokat a Hogwarts Legacyban?

Megbocsáthatatlanok, mivel akár életeket lehet elvenni velük – de természetesen mindenkit érdekel az, hol lelhetők fel a Hogwarts Legacyban.

Amikor bejelentették a Hogwarts Legacyt, mindenkinek egy kérdés merült fel a fejében: lehet-e gonosz karaktert csinálni, aki tudja használni a három Tiltott Átkot. A válasz szerencsére elég hamar kiderült, ugyanis a fejlesztők elárulták, hogy mind az Imperius Átok, mind a Cruciatus Átok, mind pedig a Gyilkos Átok megtanulható lesz a február 10-én kiadott Varázsvilágban – persze nem a Roxfortban, hisz ott az ilyen mágia már a játék idejében, az 1800-as években tiltott volt.

Hogyan tanulhatod ki a Cruciót?

Bár a Harry Potter könyvekben és filmekben mindig az Imperióval kezdik a sort, a Hogwarts Legacyban először a Cruciatus átokkal találkozunk. A játékban az összes fekete mágia Sebastian Sallows mellékküldetéseihez kapcsolódik, így mindig hozzá kell fordulni, hogyha sötét erőkhöz szeretnénk jutni. A Crucióhoz először el kell érnünk a 16-os karakterszintet, amely után elérhetővé válik az In the Shadow of the Study kaland.

A feladat során Sebastiannal és Ominissel Mardekár Malazár scriptoriumának rejtélyeit kutatjuk, amíg a karakterünk el nem ér egy olyan ajtóhoz, ami csak egy Főbenjáró Átok bemutatásával enged tovább – itt tanuljuk ki a Cruciatust, ami a harcok során másodpercenkénti folyamatos sebzést okoz azoknak, akiket megátkozunk vele.

Hol találjuk az Imperiót?

A Crucio megszerzése után kicsit haladni kell a főküldetésekkel, amíg nem kapunk egy új feladatot Sebastiantól. Az In the Shadow of Time-ban egy katakombát fedezünk fel a külön bejáratú sötét varázslat tanárunkkal, és amikor Ominis útunkat állja, Sebastian megtanítja nekünk az Imperiót.

Az Imperius Átok egy nagyon hasznos eszköz a Hogwarts Legacyban, ugyanis ezzel a varázslattal az ellenfelek szövetségesekké válnak egy kis ideig, és értünk harcolnak, ami nagyon hasznos csoportos ellenfelekkel szemben.

És végül a lényeg, az Avada Kedavra

A legerősebb Főbenjáró Átok, az Avada Kedavra, vagy a Gyilkos Ige az, amelyet utoljára tanulhatunk meg Sebastiantól. A szükséges küldetéshez először el kell érnünk a 27-es szintet, hogy kapjunk egy baglyot a vészjósló barátunktól. Ezt követően nekikezdhetünk az In the Shadow of the Relic kaladnak, amelyben Sebastian használja az átkot, majd felajánlja nekünk, hogy megtanítja.

Az Avada Kedavra pontosan azt csinálja, amit várunk tőle: véget vet a célpont életének, ezért természetesen nem is lehet ész nélkül használni. Az viszont biztos, hogy a Gyilkos Átok a Hogwarts Legacy egyik legerősebb varázsigéje.

Persze felmerülnek morális kérdések, de ahogy egy nagyon bölcs mágus tartotta (akiről egy roxforti házat is neveztek el), a hatalom mindenek felett áll.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!