huNter: Ha a Heroic nyer Ancientön, az 5. pálya elképesztően nehéz lett volna nekünk

Nem érdekli az elúszott győzelmi sorozat, vagy az, hogy ki a legjobb és a legrosszabb a csapatban. Ellenben készen áll mindent megtenni a csapat sikeréért. Az IEM Katowice MVP-je, huNter beszélt a vasárnapi fináléról és a G2 páratlan idei teljesítményéről.

A G2 idei éve eddig tökéletesen alakult, ebben pedig nem kis szerepe volt annak a huNternek, aki éveken át unokatestvére, NiKo árnyékában élt. Mostanra azonban az egyik legkiforrottabb játékossá vált a tier 1 mezőnyben, Katowicében pedig nem egy meccsen láthattuk őt, ahogyan teljesen átveszi a játék feletti uralmat.

Különösképp igaz volt ez a Heroic elleni fináléban, ahol két pályán is messze ő volt a legjobb játékos a szerveren. Persze nem volt egyértelmű, hogy ő, jks vagy esetleg jabbi lesz-e a végén a legértékesebb játékos a HLTV szerint. HuNter még csak nem is a legjobb átlaggal rendelkező volt a trióból. De végül ezek a döntős teljesítmények a boszniai rifler felé billentették a mérleget.

Mit jelent neki az MVP és a trófea?

„Nyilván nagyon sokat jelent. Többé-kevésbé az MVP is, mert tudom, hogy nagyon jó játékosok vannak körülöttem. A trófeáról álmodoztam és az MVP trófea is jó az önbizalmamnak a jövőre nézve.”

Mennyire nehéz felkészülni a G2-ból?

„Biztosan kemény. Az elején küszködtünk kicsit, a korábbi csapatainkban négyen is sztárjátékosok voltunk, szóval nem volt könnyű megegyezeni és a szükséges szerepeinket végezni. De most úgy gondolom, mindannyian egymásért küzdünk és nem érdekel minket, hogy ki a legjobb vagy a legrosszabb, csak próbálunk harcolni a másikért és a nap végén ez a legfontosabb. Ebben a metában szükséged van négy nagyon jó játékosra, mert a NAVI is cserélt, a FaZe is behozta ropzot utána, szóval volt négy nagyon jó játékosuk és nekünk is csinálnunk kellett valamit, hogy a világ legjobb csapatává válhassunk és most azok lettünk. Szóval igen, nyilván nem könnyű a csapatoknak felkészülni belőlünk, mi pedig tudjuk hogyan kell játszani a Heroic, a FaZe és a NAVI ellen, sosem könnyű nekik, mert bárki feljebb kapcsolhat egyénileg.”

HooXiról

„Csodálatos. Nagyon hálás vagyok, amiért a csapatomban tudhatom és nagyon büszke vagyok rá. Ő egy csodálatos, csodálatos irányító, csodálatos kapitány, csapattárs, minden, minden remek vele kapcsolatban.”

A győzelmi sorozatról

„Őszintén, még a döntő előtt sem érdekelt igazán, csak meg akartam nyerni a trófeát. Nem számít túl sokat nekem ez, persze jó az önbizalomnak, mint mondtam is az előbb, minden jó az önbizalomnak. Miután elbuktuk a pályát, eszünkbe jutott, de nem volt annyira jelentős, inkább a következő pályára koncentráltunk, hogy mi van előttünk. Ez a legfontosabb.”

A Heroicról

„Tíz Infernot nyertünk zsinórban, de tudtuk, hogy az ő Infernojuk is elég jó. Szerintem két kulcsfontosságú kört vesztettünk el, egyet a T-oldalon és egyet CT-ben, amikor teljes econ voltak. Ezek után négy vagy öt kört is hoztak zsinórban. Nyilván tudtuk, hogy visszajöhetnek, mert egy remek csapatról van szó, cadiaN pedig mindig bíztatja a játékosokat. Ha megnyerik Ancientöt, akkor szerintem az ötödik pálya elképesztően nehéz lett volna nekünk, de örülök, hogy időben le tudtuk zárni.”

A G2 további céljairól

„Fú, őszintén fogalmam sincs, nem igazán beszélünk a célokról. Próbálunk meccsről meccsre és versenyről versenyre játszani, nem igazán gondolunk a jövőre. Most az RMR zárt selejtezője következik nekünk, ez a legfontosabb, amit meg kell csinálnunk. Ez a fontos, az RMR selejtező az, amiért küzdenünk kell most.”

Egyéni célokról

„A személyes célom mindig az volt, hogy segítsem a csapatomat, hogy amennyire csak tudok próbáljak segíteni a csapattársaimnak, készen állok mindent megtenni a csapatért.”

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!