LoL: A G2 női csapatát holnap bedobják a mélyvízbe

LoL: A G2 női csapatát holnap bedobják a mélyvízbe

Ők lesznek az egyetlen olyan teljesen női ötös, akik az ERL-régióban harcolhatnak.

Lezárultak az NLC, azaz az észak-európai országokat tömörítő régió alsóbb osztályainak selejtezői. A G2 Esports égisze alá tartozó G2 Hel is egyike volt azoknak az együtteseknek, amelyek a kvalifikációs tornán kitűzték maguk elé a célt, hogy az NLC másodosztályába bejussanak. Végül a teljesen női csapatnak nem sikerült kiharcolni a top 8-at, így lemaradtak a "2nd divisionről", de ennek ellenére találkozhattok majd velük az ERL-régió egyik bajnokságában.

Teljesen női csapat a férfiak között

A világ vezető bajnokságaiban szinte kizárólag olyan klubokat találtok, amelyek egyáltalán nem alkalmaznak női játékosokat. Néhány együttes próbálkozott 1-1 szerepkörbe beépíteni nőket, de ezek a kísérletek vagy még folyamatban vannak, vagy nem váltották be az ígéreteket. A G2 Hel azonban nem ezen az úton jár. Ők egy teljesen női kerettel szeretnének minél nagyobb eredményeket elérni a kompetitív közegben. Rengeteg munkával, egy remekül felépített stratégiával értek el oda, ahol jelenleg is tartanak. Az NLC harmadosztályba bár nem tűnik a legerősebb ligának, mégis remek ugródeszka lehet az ötösnek. 

Az elmúlt évtizedben összesen két olyan csak nőkből álló League of Legends csapat volt, amelyik valamilyen módon a történelem részévé vált. Az egyik a mindössze négy hónapot megélt Team Siren, akik 2013-ban próbálkoztak betörni az elitbe. A projekt szinte azonnal megbukott, mivel mind a játékosok közötti kémia, mind a marketingkampány nem működött. A másikra lehet többen emlékeznek, ugyanis a Vaevictis Esportsról minden nagyobb oldal folyamatosan szállította a cikkeket 2019 második felében. Hiába próbálkoztak becsülettel a hölgyek, esélyük sem volt a CIS-régió legjobbjai ellen még csak arra sem, hogy tisztes helytállást tanúsítsanak. A valaha volt leggyengébb major szereplés egy olyan teljesítmény, amelyre nem lehet büszke sem a menedzser, sem az edzői stáb, sem azok, akik valamennyire is jó ötletnek tartották, hogy ez az ötlet megvalósulhasson.

A G2 Helnek holnap lesz az első összecsapása az ERL-régióban, érdemes lesz félszemmel követni a minden szempontból történelmi szezonjukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted több győzelme lesz, mint veresége a G2 Helnek a tavaszi szezonban?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.