Bohócot csinál magából az NA-CS:GO legellenszenvesebb csapata

Bohócot csinál magából az NA-CS:GO legellenszenvesebb csapata

Felfoghatatlan, hogy autimatic és Brehze is ebben a csapat szenved.

Sokszor megénekeltük már, hogy mekkora gödörben van az észak-amerikai CS:GO. Ezzel persze lehet vitatkozni, lehet piedesztálra emelni a Liquidet, akik tény, hogy ott vannak a rájátszásokban, de játékuk koránt sem annyira stabil, mint amennyire szeretnék, illetve ők még mindig csak egyetlen csapat. Hol a többi? A Complexity vergődik, az EG kikapcsolt monitorokkal játszik, az NA-CS maradéka pedig még a tier 2 közelében sincs.

Mai sztorink főszereplője az EG, az a csapat, akiknek fizetett helyük van az ESL Pro League-ben és a BLAST versenyein is. Sajnos egyre inkább azt érezzük, hogy a csapat csak elveszi a helyet más alakulatoktól, akik lehet jobban megérdemelnék, hogy a legnagyobb tornákon szerepelhessenek.

A napokban zajlanak a világ csaknem minden részén a tavaszi BLAST.tv Major selejtezői. Az európai eredményekről itt olvashattok, mi most maradunk az NA-mezőnynél és az EG-nél. Hiszen nekik is kvalizniuk kell, szerencsére a Majorökre még nincs fizetett helyük. A csapat már a zárt selejtezőben van és a legjobb 7 közé kellene bejutniuk ahhoz, hogy az RMR-tornákon játszhassanak. A gond csak az, hogy az EG oda jutott, hogy már egy teljesen random baráti mixtől is kikapnak. A méltán híres (ugye?) yur ötöse ugyanis 19-16-re verte az EG-t, ráadásul Nuke-on, Brehze-ék legjobb pályáján.

Ha nem ismernétek a yur ötösét (reck, jitter, walker, CLASIA, D4rtyMonatan) nem veletek van a gond. A csapatnak nincs HLTV-értékelése, sőt, első HLTV-n is vezetett meccsüket csupán most játszották a kvalin. Akárhogy is nézzük, ez egy random mix, ami verte az EG-t, annak legjobb pályáján.

Vajon HexT ezen eredmény láttán is ordibált magából kikelve?

Hol tart tehát az NA-CS és az EG? Mixektől is kikapnak, ha pedig valamelyik versenyre van helyük, akkor szinten garantálható, hogy az utolsó helyen végeznek. A legutóbbi 12 versenyükből (amikre fizetve kerültek be) 11 alkalommal a mezőny legvégén zártak. Mindeközben azt látjuk, hogy rendkívül ellenszenves módon, lehet, hogy pályahátrányban vannak, lehet, hogy éppen 0-14-re mennek egy pálya félidejében, de már rögtön az első megnyert körük után ordítanak, szidalmazzák ellenfeleiket. Amit HexT művelt az IEM Katowice során az egyszerűen nevetséges. Hozzá tartozik a játékhoz, hogy néha ordítanak a játékosok, ha (és ez egy nagy ha) van mire. Az EG-nek van mire? Nincs, mégis minden véletlen megnyert kör után úgy tesznek, mintha a mezőny királyai lennének...

Lehet, hogy ez valakinek tetszik, szerintem az EG-nek hamarabb kéne picit magába néznie, felismerni a gondokat és elkezdeni dolgozni azok javításán, mintsem értéktelen körök megnyerése után máris ordítani. Az EPL-ben és a BLAST versenyein pedig egyszerűen nincs helyük, akkor sem ha fizetnek azokért.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!