A G2 már megcsinálta, az Astralis még úton van az RMR-ra

A G2 már megcsinálta, az Astralis még úton van az RMR-ra

A katowicei bajnokokra nem volt ellenszere a tier 2 csapatoknak az RMR zárt selejtezőjén.

Csütörtök este elindult a BLAST.tv Párizs Major RMR-jainak zárt selejtezője, ahol többek között a G2 és az Astralis is játszik a kiadó helyek egyikéért, miután tavaly nem jutottak ki Rióba. NiKoék a domináns katowicei teljesítményüket követően ezen az online kvalifikáción sem engedték el a gyeplőt: 16:5-re megverték a PGE Turowt és az LDLC-t is Nuke-on a 2-0-ért, majd a továbbjutási meccsen a Tricked ellen 16:10-re nyertek Infernon és 16:7-re Nuke-on, ezzel megszerezve az első selejtezős helyet az RMR-on.

Remek kérdés, hogy ezek a csapatok miért Nuke-ot, a világ legjobb csapatának legjobb pályáját tartották optimális picknek a vétóban, amikor Ancient is elérhető volt. De lehet nem is számított volna hová mennek, akkora volt a minőségbeli különbség a felek között. Akkor meg már fel lehetett fogni a lehetőséget praccként is, nem?

A G2-n kívül tegnap továbbjutott a 9INE, akik nemrég az áprilisi IEM Rióra is jegyet váltottak, valamint a GamerLegion és STYKO Apekse. Közel áll még a sikerhez a HEET, az AURORA, a Monte, a Falcons, az OG, az 500, a SAW, az Eternal Fire, az Into the Breach, a Boombl4-féle 1WIN és a Tricked is – ennek a névsornak a fele ma továbbjut.

Az Astralis is 2-1-ben van jelenleg, miután az LDLC ellen csütörtökön egy pofonnal kezdték a selejtezőt. Azóta a PGE Turow és a Viperio ellen is gyors győzelmeket hoztak – ma a SAW ellen meglehet a továbbjutás. Ami a kiesőket illeti, eddig az IKLA, a Copenhagen Flames, az ECSTATIC és a TaZ nevével fémjelzett HONORIS hullottak el. Az ismertebb nevek közül az LDLC, JW és flusha EYEBALLERSe, allu JANOja, az iNation és a forZe vannak veszélyben 1-2-es állással.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!