Az Eiffel-toronyban fedték fel a Párizs Major részleteit

Az Eiffel-toronyban fedték fel a Párizs Major részleteit

Az RMR-ok helyszíneiről, a jegyértékesítésről és a helyszíni közvetítéssel kapcsolatos terveikről is beszéltek a BLAST vezetői a Párizs Major sajtótájékoztatóján.

A BLAST a párizsi Eiffel-toronyban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a tavasszal esedékes Párizs Major RMR-jainak részleteit. Eszerint idén visszatérünk a klasszikus megoldáshoz, már ami a helyszíneket illeti. Ugyanis az egyes regionális selejtezők azon a kontinensen lesznek, ahonnan a résztvevők a Majorre kívánnak kvalifikálni a jelentősen átalakított, új rendszerben. Európa (és a CIS) esetében nem meglepő módon a BLAST koppenhágai stúdiója lesz a helyszín. Amerika és Ázsia esetében azonban nem kis meglepetéssel álltak elő a szervezők!

Az amerikai RMR-ok ugyanis nem az USA-ban lesznek, hanem Mexikóban, pontosabban Monterrey-ben, míg az ázsiai tornára Mongólia fővárosában, Ulánbátorban kerül sor. Mindkét döntés mögött az állhat, hogy így könnyebben tudnak beutazni a résztvevők az eseményre, azaz kevésbé valószínűek vízumproblémák. Ezeket a tornákat azonban nem a BLAST szervezi majd, ezzel szakítva az elmúlt évek hagyományával: Ázsiában a MESA, Amerikában a Liga Ace lesz a partnerük ebben. Mindhárom RMR április 4-9-ig tart majd, az azt megelőző nyílt selejtezők pontos dátumait viszont nem árulták el egyelőre.

A BLAST további fontos bejelentéseket is tett még. Például eldőlt, hogy a Major során az arénában a helyi törvények ellenére angol nyelvű kommentár lesz, a színpadi műsort pedig megosztva, angol és francia nyelven készítik. A döntés azután született a BLAST kreatív igazgatója szerint, hogy több kérdőívben is megkérdezték a rajongókat a preferenciáikról és ezek rendre 50-50 körüli eredményt hoztak.

A helyszíni lebonyolítással kapcsolatban egy fontos dolog lóg még a levegőben, amit alighanem azért lebegtettek be a sajtótájékoztatón, hogy reakciót váltsanak ki a közösségből. Ugyanis a Rio Majort látva azon gondolkoznak a szervezők, hogy a Challengers és a Legends Stage is közönség előtt legyen. Ha ezt megvalósítanák, elsősorban az internetes közvetítésre fókuszálnának ezen szakaszokban az elmondásuk szerint. De akik részt tudnak venni a közönség soraiban, azok is egy jó élménnyel gazdagodnának és így még több jegy lenne elérhető.

Ha már jegyek, a BLAST bejelentette a jegyértékesítés kezdetének dátumát is. Akik regisztrálnak a Major nevét adó BLAST.tv oldalon, azok már január 23-ától beszerezhetik a jegyeiket. Mindenki más január 26-tól vághat bele a vásárlásba.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!