A Kokainmedve után megkaphatjuk a Kokaincápa mozifilmet is?

A Kokainmedve után megkaphatjuk a Kokaincápa mozifilmet is?

Hatalmas fogást könyvelhettek el az új-zélandi hatóságok a Csendes-óceánon, és ez rögtön ötletet is adott egyeseknek.

Elképesztő hype övezi a Kokainmedve című filmet és azért valljuk be, hogy nem egy mindennapi mű a valós eseményt feldolgozó alkotás. Az élet szülte történet szerint ugyanis egy drogdíler több tíz kilónyi drogot csempészett egy repülőn, majd gondolt egyet és kihajította a szállítmányát egy erdő felett, aztán utána vetette magát. Pechére azonban ugrás közben a fejét beverte a repülőgép farkába és szörnyet halt, a földön landoló egyik kábítószeres zsákot pedig egy medve találta meg. Kíváncsiságtól fűtve az állat végül belekóstolt az anyagba, ami annyira ízlett neki, hogy nagyjából 30 kilót fogyasztott el belőle. Szervezete nem bírta és végül elpusztult a jószág. A film – és azóta már egy játék is elkészült belőle – természetesen innentől kezdve fikció, hiszen Elizabeth Banks rendezésében nagyon is élve marad a mackó, sőt, mi több, hatalmas mészárlásba kezd a tudatmódosító szertől fűtve.

Ennek apropóján egy újabb esemény is beindította egyesek fantáziáját. Az elmúlt hetekben ugyanis az új-zélandi haditengerészet egyik hajója egy különös zsákmányra figyelt fel. Jobban megvizsgálva kiderült, hogy tetemes mennyiségű kokainról van szó, amely a Csendes-óceánban hánykolódott gazdátlanul. A vízben úszó, halászhálóba „rejtett” és bójákkal a felszínen tartott rakományt az új-zélandi rendőrség szerint egy dél-amerikai bűnszervezet hagyta az óceánba. A rakomány 81 bála kokaint tartalmazott, ami így összesen körülbelül 3,2 tonnát jelent és a hírek szerint ez a térség legnagyobb drogfogása. A hatóságok megállapítása szerint ez a mennyiségű kokain nagykereskedelmi értéken számolva körülbelül 500 millió új-zélandi dollárt ért (114 milliárd forint), és nagyságrendileg évekig elláthatták volna belőle az ausztrál piacot.

Természetesen ez a hír rögtön találgatásokra adott okot, hiszen a fentebb leírt sztoriból már jön a mozikba a Kokainmedve. Egy esetleges siker esetén pedig valószínűleg nem áll meg itt a Universal Studio és simán elkészítheti a Kokaincápa című filmet is. Ugyan az óceán csúcsragadozói nem kóstoltak bele az óceánban hánykolódó anyagba, de ezen Hollywood egy tollvonással változtathat és akkor máris készülhetünk a drogos cápa vagy cápák elvetemült támadására. Olyannyira nem szabad pusztán pletykaként kezelni ezt a koncepciót, hogy a Kokainmedve rendezője, Elizabeth Banks maga nyilatkozott erről a filmről:

„Láttam a híreket. Ha van egy nagyszerű történet, akkor én elkészíteném. Kokainos cápák? Nem látom, hogy ez hogyan bukhatna meg.” – mondta Banks a PEOPLE magazinnak adott interjújában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: joblo.com

Kövess Minket!