J.K. Rowling is reagált a transzellenes üzenete keltette gyűlöletcunamira

J.K. Rowling is reagált a transzellenes üzenete keltette gyűlöletcunamira

Megpróbál tiszta vizet önteni a pohárba, de ez lehet, hogy csak olaj a tűzre.

Február 10-én mindenki számára elérhetővé vált a Hogwarts Legacy, a Harry Potter világában játszódó akció-szerepjáték, amelyet az Avalanche Software fejlesztett. Bármennyire is elvarázsolta a rajongókat ez az új alkotás és végre azt lehet mondani, hogy a J. K. Rowling által megálmodott univerzum kapott végre egy minőségi alkotást, mégsem mehetünk el szó nélkül az írónő feje felett gyülekező sötét felhők mellett.

Történt ugyanis, hogy Rowling nem is olyan régen még egy közönségkedvenc feminista volt, majd két esztendővel ezelőtt tett egy kijelentést, ami miatt most egyesek kis túlzással egy máglyán elégetnék. Akkor azt mondta a közösségi médiában, hogy a férfi testbe született, ámbár idő közben nemváltó műtéthez folyamadó személyeket nem minden szempontból tekinti nőknek. Természetesen ezt a véleményét azóta sem módosította és alkalmanként rá is erősített, hogy nem változott a meglátása. A játék kapcsán viszont most újra fellángolt vele szemben a népharag, viszont most egy podcast előzeteséből kiderült mit is gondol a kialakult szituációról:

„Sohasem az volt a célom, hogy bárkit is felzaklassak. Ugyanakkor nem zavar, hogy már nem vagyok olyan magas piedesztálra emelve. Az elmúlt években érdeklődéssel figyeltem, hogy a rajongók - főleg a közösségi oldalakon - azt mondják, tönkretettem a munkásságomat. Hogy életem végéig imádtak volna, de én inkább ezt választottam. Erről azt gondolom, hogy jobban nem is érthettek volna félre.”

Érdemes tudni a podcastról első körben, hogy a The Witch Trials of J.K. Rowling (J.K. Rowling boszorkányüldözései) címet kapta és az első rész teljes adását február 21-én publikálják. A beszélgetés során szó lesz többek között napjaink legmegosztóbb, legellentmondásosabb ellentéteiről és cívódásairaól és ezeket a témákat természetesen a szerző életén és karrierjén keresztül vizsgálják meg. A leírás szerint Rowling otthonában fogadta a műsorvezetőt, Megan Phelps-Ropert és meglepően nyíltan és őszintén beszélt a botrányairól és az őt ért transzfób vádakról. A témák közül az sem marad ki, hogy mit szól ahhoz, hogy a 90-es években egyes amerikai keresztény csoportosulások az általa a Harry Potter történetben bemutatott varázslatok miatt megharagudtak rá és tömegesen égetni kezdték a könyveit.

The Witch Trials of J.K. Rowling podcast 7 részletben jelenik majd meg és biztosították a rajongókat, hogy minden fontosabb platformon meg lehet majd hallgatni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Közvetítések