Visszavonult minden idők legjobb amerikai focistája, Tom Brady

Visszavonult minden idők legjobb amerikai focistája, Tom Brady

Nem csak a valóság, a Madden-játékok egyik legjobbja is volt a 45 éves irányító, aki ezúttal végleg szögre akasztja sisakját.

Bejelentette visszavonulását Tom Brady, az észak-amerikai profi amerikai futball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers irányítója. Sokan kétkedve fogadták a bejelentését, mivel már ezt egyszer eljátszotta tavaly (érdekesség, hogy 2022-ben is február 1-jén jelentette be a nyugdíjba vonulását), ám most úgy tűnik döntése végleges. Amennyiben tényleg befejezi a legendás irányító, úgy többek között hétszeres Super Bowl-győztesként, ötszörös Super Bowl MVP-ként, háromszoros MVP-ként, 15-szörös Pro Bowlerként, hatszoros All Próként, az NFL történetének legtöbb győzelmével (251), passzolt yardjával (89,214) és passzolt TD-jével (649), azaz a valaha volt legjobb futballjátékosként teszi mindezt, miközben körülbelül minden alapszakasz, rájátszás és Super Bowl-rekordot ő tart. Ám nem csak az NFL-rajongók vesztettek el egy ikonikus figurát, hanem a Madden-játékosok is.

Ugyanis ez azt jelenti, hogy a Madden 23-ban találkozhatunk vele utoljára. Nagyon furcsa lesz bekapcsolni a jövőben úgy a szimulátort, hogy a QB egyik csapat tagja sem lesz. Már 1998 óta velünk volt különböző videójátékokban, kezdve az NCAA Football 99-cel egészen a Madden 23-ig. De nem csak ezekben a franchise-okban fordult meg, játszhattunk vele az NFL Gameday (2002, 2003, 2004), az NFL 2K-ben (2K2, 2K3), a Backyard Football (2006, 2007, 08, 09, 10) és még néhány egyéb változatban is.

Persze a Maddennek minden évben tagja volt, ráadásul a legjobb irányítók között tarthattuk számon. A hatodik körben, összesen a 199. választással vitte el a New England Patriots, tehát közel sem indult sztárként a karrierje. Ez meglátszott az Overall Ratingjén is, 2001-ben 57-es volt, 2002-ben 51-es. Még 2003-ban is „csak” 84-es értékelést kapott, ám onnantól kezdve egy évben sem ment 90 alá, sőt ötször meg sem állt 99-ig. 

Persze abban is rekorder, hogy kétszer szerepelt a Madden borítóján. Az EA kissé más elvet követ itt, mint a FIFA esetében, és folyamatosan váltogatja a szereplőket a coveren. Persze ebben is látszik némi szemléletváltás, mert a másik, aki kétszer is odajutott már, az Patrick Mahomes, aki még csak 6 éve van a ligában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!