Nintendo konzolokra is jöhetnek a jövőben Call of Duty-játékok!

Nintendo konzolokra is jöhetnek a jövőben Call of Duty-játékok!

Ennek nagyon sokan fognak örülni, persze a Sony tuti nem!

A Microsoft és a Sony közötti viaskodás  ami az Activision felvásárlása miatt alakult ki  nem akar csillapodni, hiszen a PlayStation miden áron megszeretné akadályozni, hogy a Call of Duty franchise az Xbox tulajdonába kerüljön, mivel szerintük ez igazságtalan helyzetet teremtene a játékpiacon. Természetesen a Microsoft azon van, hogy ezt cáfolja, és ennek érdekében komoly lépésre szánták el magukat.

Ahogy arról egy korábbi cikkben már beszámoltunk, azt nyilatkozták, hogy amennyiben a felvásárlás sikeresen lezárul, a CoD-játékokat minél több platformon szeretnék elérhetővé tenni, ráadásul crossplay formában.

Ezen nyilatkozat óta eltelt több mint két hónap, de most újabb fejleményről tájékoztatott minket Brad Smith, a Microsoft alelnöke.

Mint kiderült, aláírtak egy kötelező érvényű 10 éves szerződést arról, hogy a Call of DutyXbox konzolokon való megjelenése és tartalma, a jövőben megegyezik a Nintendóéval, így azon platform játékosai is ugyanúgy élvezhetik majd. Brad azt is hozzátette, hogy ezzel csupán egy része valósult meg annak a tervüknek, miszerint a mostani és jövőbeli játékaikat minél nagyobb közösség számára elérhetővé tegyék.

Ezek után nehéz lesz az Sonynak az igazságtalan versenyhelyzetre hivatkoznia, hiszen a Microsoft ezzel lehetőséget biztosít a számukra, hogy továbbra is profitáljanak az adott címekből, ha hasonló egyezségre lépnek – ezt a PlayStationösök ugye egyszer már visszautasították.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek jó ötlet a mindenre kiterjedő crossplay?

  • 50 %
  • 50 %