A Microsoft visszahozná a Call of Dutyt a Nintendo platformjaira

Meglepő ígéretet tett a Microsoft, azonban ennek van egy fontos feltétele.

Még tartanak a folyamatok, melyek végén a Mircosoft végre-valahára a felvásárolhatja az Activision Blizzardot, és pont kerülhet ennek a kacifántos és elhúzódó ügyletnek a végére. Ez előreláthatólag 2023. júniusában történhet meg, azonban addig még sok akadályoztató tényező közbejöhet csakúgy mint eddig.

Phill Spencer – a Microsoft Gaming vezérigazgatója – a napokban kijelentette, hogy amennyiben az üzlet megvalósul, az elkövetkezendő 10 évben kiadják a Call of Duty játékokat a Nintendo platformokra is.

Utoljára a 2013-as Call of Duty: Ghosts Wii U verziójával játszhattak a Nintendo-felhasználók a Wii távirányító segítségével. Spencer arról nem beszélt, hogy melyik évben tervezik ezt megvalósítani, azonban a Nintendo Switch már most is elég gyenge, így nem feltétlen lenne alkalmas az új CoD-ok futtatására. Az, hogy ezt ilyen magabiztossággal kijelentette, akár előrevetítheti egy olyan fejlettebb konzol érkezését, amely képes lenne megbirkózni a feladattal.

A vezérigazgató kicsivel később újabb bejegyzést tett közzé, ahol a PC-felhasználók felé kötelezte el magát:

„Örömmel erősítem meg, hogy a Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy továbbra is egyidejűleg kínálja a Call of Duty-t Steamen és Xboxon, miután lezártuk az Activision Blizzarddal való egyesülést” – majd elmondta, hogy teljes crossplay-t szeretnének megvalósítani a Minecraft mintájára.

A Microsoft ezzel a lépéssel bebizonyíthatta a versenyhivatal felé, hogy minden játékos számára szeretnének hozzáférést biztosítani a jövőben a Call of Duty franchise-hoz. Ugyanezt a 10 éves egyességet felajánlották a Sonynak is, ám ők azonnal elutasították. A japán vállalat érdekében egyértelműen az áll, hogy ez az egybeolvadás ne valósuljon meg, azonban egyre kevesebb lehetőségük van keresztbe tenni, a Mircosoft ezen húzása pedig egy újabb lépés a felvásárlás sikeressége felé.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek sikerülni fog a felvásárlás?

  • 43 %
  • 43 %
  • 14 %