LoL: Így tanulnak angolul az ázsiai e-sportolók

LoL: Így tanulnak angolul az ázsiai e-sportolók

A feszített tempójú napi edzésterv mellett nem igazán fér bele, hogy különórákon gyakorolják az angol nyelvet a profi LoL-os e-sportolók.

Sokan gondolják úgy, hogy az e-sportolói karrier egy kényelmes és jól fizető szakmának számít a mai világban. Ennek természetesen van valóságalapja, azonban a legmagasabb szinteken lévő játékosoknak rengeteg kihívással kell megküzdeniük a mindennapokban. A busás fizetéséért cserében elvárja a csapat, hogy a League of Legendsben otthonosan mozgó idéző részt vegyen az edzéseken, foglalkozzon a fizikai és mentális állapotának karbantartásával, teljesítse a szponzori kötelezettségeket, streameljen a szabadidejében, valamint a maximális teljesítményt nyújtsa minden éles összecsapáson. Ha valaki ezeket a feladatokat saját anyanyelvén intézi, az hatalmas könnyebbség. De mi van azokkal a profikkal, akiknek szükséges megtanulni az angol nyelvet, hogy megfelelően kommunikáljanak a társakkal, stábbal és a médiával? 

Ázsiából az Egyesült Államokba

Mivel a dél-koreai idézők elképesztően tehetségesek, ezért egyre több liga dönt úgy, hogy inkább importokra helyezi a legnagyobb terheket. Az LEC-ben ott van Photon, Chasy és Bo (igaz, ő kínai), akik a téli szezonban mutatkoztak be az EMEA-régió topligájában. Hasonló trendeket lehet megfigyelni az LCS-ben is, ahol olyan tehetségek villantják meg hétről hétre oroszlánkarmaikat, mint Prince, River, VicLa vagy épp Bugi. Közülök River került legutóbb a reflektorfénybe, aki elárulta, milyen módszerrel igyekszik felzárkózni azon játékosokhoz, akiknek már nem kell tolmács egy angol nyelvű interjú elkészítéséhez.

„Próbáltam megtanulni az angolt, de nem akartam, hogy a hagyományos keretek között oktassanak. Egyszerűen csak leültem aztán amerikai sorozatokat és filmeket kezdtem el nézni a Netflixen” - árulta el a Golden Guardians dzsungelese.

A szókincs bővítésére kiválóan használhatóak az eredeti nyelven, eredeti felirattal megtekinthető alkotások, nem véletlen esett ezekre a koreai profi választása. Hasonlóan sajátította el lépésről lépésre az angolt Ssumday is, aki még 2018-ban beszélt a tapasztalatairól egy interjúban.

A GG-ben jelenleg három dél-koreai idéző szerepel a kezdőötösben, akik egymás között még meccsen belül is néha saját anyanyelvükön beszélnek, azonban az egész csapatot érintő taktikákat már angolul osztják meg Licorice-szel és Stixxayjel. Ha szeretnél nyerni egy Call of Duty: Modern Warfare 2-t, akkor klipeld ki és küldd el nekünk legjobb LoL-os megmozduálsaidTovábbi részleteket erről a kihagyhatatlan nyereményjátékról itt olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van nyelvvizsgád angol nyelvből?