Íme a tanárnő, aki a Fortnite-ban oktatja az osztályát

Íme a tanárnő, aki a Fortnite-ban oktatja az osztályát

Ki ne játszana szívesen a tanárával pár Battle Royale menetet?

A Battle Royale játékokról nem feltétlenül az ami először az eszünkbe jut, hogy alkalmas terület lenne különböző csoportok oktatására, hiszen ez az általában agresszióval és nagyon nagy versenyszellemmel átitatott műfaj, az adrenalin hajszolására lett kitalálva. Még abban a szituációban is, mikor egy a gyönyörű mesevilágszerű környezetről van szó, mint például a Fortnite-nál.

Itt jön azonban képbe Lori Weber – felhasználóneve Slytrue48 –, aki egy amerikai iskolában tanítja az ötödik osztályosokat. Már több éve feltűnt a számára, hogy a diákjai örömmel töltik el szabadidejüket a Fortnite-ban, így azt gondolta, hogy ezt az online teret kikhasználva, jó hatást gyakorolhatna a fiatalabb korosztályra.

„Öt éve kezdtem el tanítani az ötödik osztályt, és csak a Fortnite-ról beszéltek. A Fortnite viszonylag új volt akkoriban. Mivel már játszottam a WoW-val és az Assassin’s Creeddel, mondtam, hogy kipróbálom, így elkezdtem nézni a Ninját." – magyarázta Weber.

Ezután ez jó beszédtémát biztosított a számáraígy elszánta magát, hogy szintet lép, és belekezd a streamelésbe. A fiataloknak ez nagyon is bejött, és egy egész nagy közösség épült a tanárnő köré.

Ezután úgy alakította az adásokat, hogy az tanító hatással legyen nézőire. A játékok során a csapatmunkán és a tisztességességen van a hangsúly, a káromkodás pedig kimondottan tilos. Szerinte ezeket a tulajdonságokat alapesetben a fizikai sportok során sajátítanák el a gyermekek, azonban mióta az online játékok vannak a figyelem középpontjában, ide is érdemes áthozni a fontos értékeket.

Lori Weber folyamatosan rengeteg pozitív visszajelzést kap, miszerint a közösségében biztonságos környezetre lehet lelni, így azon gondolkodik, hogy belátható időn belül teljes állású tartalomgyártónak szegődik. Úgy tűnik, hogy erre lenne is igény, hiszen Twitchen 20 ezer, TikTokon pedig már több mint 400 ezer követővel rendelkezik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek több Weberhez hasonló tanár kéne?

  • 11 %
  • 78 %
  • 11 %