Sons of the Forest: Pár tipp, mielőtt beveted magad a Rengetegbe

Sons of the Forest: Pár tipp, mielőtt beveted magad a Rengetegbe

Nem egyszerű az élet a Sons of the Forestben, mutatunk néhány hasznos tippet.

Alig pár nap telt el azóta, hogy a Newnight játéka elérhetővé vált a virtuális polcokon. Azóta már ott tartunk, hogy a legkelendőbb listára is felkerült a Sons of the Forest. Pedig a formula nem változott túl sokat. Megint lezuhanunk, megint jönnek a kannibálok és megint lehet építkezni. Persze a grafika sokkal szebb, kaptunk új játékmechanikákat és a sztori is szerteágazóbb... lesz elvileg, ha befejezik, hiszen egyelőre csak early accessben van a játék, néhány órányi tartalommal. Ha pedig ti is éppen a kalandok elején jártok, akkor van pár tanács, amit érdemes megfogadni.

Kövesd a GPS jeleket

Ugyan a játék nem történethez kötött, mégis érdemes követni a javaslatokat és az útmutatást, amit kapunk. Ezek közül a legegyértelműbb a GPS lesz, ami barlangokba és fontos helyszínekre kalauzol minket. Itt megismerhetjük a sztori egyes elemeit, de még fontosabb, hogy hasznos eszközöket gyűjthetünk be. Sőt, bizonyos szerszámok és tárgyak csak így érhetők el. Mielőtt azonban mindenki a mutánsok és a kannibálok karjaiba szaladna, érdemes eltölteni pár órát a fegyverünk és a páncélzatunk fejlesztésével is.

Quick Inventory

Ha lenyomjuk az Inventory billentyűjét, akkor értelemszerűen a teljes felszerelésünk elénk tárul. Viszont, ha lenyomva tartjuk, akkor csak a hátizsákot vesszük elő. Ez a Quick rendszer az olyan feladatok elvégzésében lesz a legjobb barátunk, mint például az építkezés. Persze ezt elő is kell készíteni. Mielőtt kivehetnénk az alapanyagokat a hátizsákból, előbb be is kell pakolni. Ezt pedig a nagy Inventory képernyőn lehet megtenni. 

Kellenek a csapdák

Nem titok, hogy a játékon belüli napok múlásával, egyre nehezebb dolgunk lesz. Ahogy haladunk az ősz és a tél felé, egyre kevesebb kaját találunk majd. A hidegben az emberevők és a mutánsok is visszább húzódnak. De, akik szembe jönnek, azok egyre erősebbek lesznek. Ezért érdemes felhúzni egy kerítést a bázisunk körül és a csontcsapdák is igencsak hasznosak lesznek. Arra persze figyeljetek, hogy ne gyalogoljatok át rajtuk, mert ugyan ti tettétek le, de attól még rátok is hatással van.

Egyél ha tudsz

Ha kevés a gyógyszer és kezdtek kifogyni az életerőtöltő dolgokból, akkor mindig emlékezzetek arra, hogy az étel is ad vissza HP-t. A hatékonysága nyilván nem jó és egy harci szituban sem állunk le, hogy megegyünk egy vekni kenyeret (Helló Skyrim-). Viszont, amikor otthon ülünk a tűz mellett és senki nem akarja letépni a fejünket, akkor ez is egy opció. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy ezzel értékes matit spórolunk meg, akkor nincs további kérdés.  

Mindig vidd magaddal a ponyvát

A játékban csak akkor lehet menteni, ha pihenünk. Erre a legegyszerűbb módszer a ponyva és pár gally. Hiszen a rögtönzött menedéknél, elérhetővé válik a mentés ikonja. Persze, ha a kis sátrat hátrahagyjátok, akkor ez az opció megszűnik. Ezért, amikor elindultok felfedezni, akkor az alapanyagok mindig legyenek ott a hátizsákban. Kevés frusztrálóbb dolog van annál, hogy előre léptek a történetben, de egy szerencsétlen mozzanat után, órák munkája megy veszendőbe.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!