LEC: Upset visszatérhet a tavaszi splitben!

LEC: Upset visszatérhet a tavaszi splitben!

A 2022-es idény statisztikai rekordere egy split kihagyás után visszatér!

Ahogy közeledik az LEC Spring Split, úgy sűrűsödnek be az átigazolási hírek is. Múlt héten már olvashattatok nálunk arról, hogy a Fnatic két játékost és a vezetőedzőt meneszt, nemrég pedig arról is érkeztek leakek, hogy a narancs-feketék megtalálták az új coachot. Azonban nem csak a Fnatic mozgolódik, ugyanis a Team Vitality egyes riportok szerint megtalálta az új lövészét.

Az egyelőre még nem hivatalos hírről a népszerű szivárogtató, Alejandro "Anonimotum" Gomis számolt be: egy másik leakerrel, Erosszal való közös értesüléseik szerint a Team Vitality jutott megegyezésre a Fnatic és az FC Schalke 04 egykori német lövészével, Elias "Upset" Lippel, aki tavasztól Norman "Kaiser" Kaiser mellett küzd majd az alsó ösvényen.

Upset a tavalyi szezon végén ült kispadra, amikor a narancs-feketék bejelentették, hogy újra leigazolták Martin "Rekkles" Larssont. A szezon eleji pletykák alapján Upset iránt több csapat is érdeklődött, azonban egyik ajánlat sem nyerte el a tetszését, így inkább úgy döntött, marad a Fnaticnál inaktív játékosként. Arra viszont lehetett számítani, hogy a tavalyi év statisztikák szerinti legjobb lövésze nem marad csapat nélkül az egész évre. Upset így a Schalke 04, a G2 Esports, az Origen és a Fnatic után egy újabb EMEA topcsapat tagja lesz.

Upset Matúš "Neon" Jakubčík helyét veszi át, aki a számok alapján a legrosszabb lövészek között szerepelt az LEC Winter Groupsban: 2,6-tal holtversenyben hozta össze a legrosszabb KDA-t, ő rendelkezett a legkevesebb Átlagos kill mutatóval, valamint a leggyengébb Kill Participationnel is. Bár a Team Vitality első helyen zárta a téli LEC alapszakaszát, és a Csoportkör során is jól kezdtek, végül nem jutottak be a rájátszásba, így a változtatás gyakorlatilag kötelező volt. Egyelőre Neon további sorsáról nem tudunk semmit, azonban legrosszabb esetben is egy ERL csapat alsó ösvényére kerülhet.

Upset így honfitársával, Kaiserrel szállhat harcba, így végre a Vitality alsó ösvénye nyerhet 2v2-es akciókat, ami Neonnal nem igazán jött össze. Emellett végre újra összeállt a Luka "Perkz" Perkovic – Upset duó, amit a német lövész 20 napos G2-csereként eltöltött idő alatt sajnos nem láthattunk. Azonban a jövő hétvégén induló tavaszi szezonban egy erősebb Vitalityvel találkozhatunk, ami bőven megéri a várakozást!

Ha pedig inkább ti szeretnétek sütkérezni a rivaldafényben, akkor vegyetek részt az Esport1 ClipRace-ben, amelynek fődíja egy Call of Duty: Modern Warfare 2!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Ti örültök Upset visszatérésének?