LoL: Nem törődik játékosai egészségével az EG?

LoL: Nem törődik játékosai egészségével az EG?

A főszerepben egy 18 éves lövész, aki tavaly még MSI elődöntőt játszott.

Alaposan kiteregette az Evil Geniuses csapatának szennyesét egy olyan személy, aki belelátott a League of Legends csapat, azon belül is Kyle "Danny" Sakamaki mindennapjaiba. A fiatal lövész kálváriája Richard Lewis legutóbbi cikke alapján még messze nem ért véget, hiába állítja azt a 18 éves amerikai, hogy kész visszatérni az együtteshez, igaz egyelőre csak tartalomgyártóként. Egyelőre nem tudni, hogy kinek van igaza: azoknak, aki szerint az EG tényleg mindent megtett azért, hogy fizikailag és mentálisan rendben legyenek a profi e-sportolók, vagy esetleg a másik tábornak, akik szerint a szervezetnél bizony tényleg félvállról veszik a gondokat.

Az egyik oldal, avagy a klubhoz közeli forrás állításai

Az ismert és elismert szakembernek sikerült találni egy olyan személyt, aki név nélkül ugyan, de megosztotta tapasztalatait az elmúlt másfél évről. A forrás szerint már Danny leigazolásánál tudta azt az Evil Geniuses, hogy az autizmus spektrumzavar jelen van az új lövészük életében, ezt az állapotot el kell fogadni és a helyén kell kezelni. Ennek ellenére a stábban dolgozó szakemberek közül csak kevesen döntöttek úgy, hogy végig ott állnak a srác mellett, aki 2022 első felében öt hónapon keresztül folyamatosan a legmagasabb szinten kellett teljesítsen, ugyanis ezt várta el tőle a munkáltatója. 

Az elképesztően nagy tehetségnek tartott ADC az MSI-on érezte azt, hogy egyre nagyobb rajta a teher, amely mentálisan olyan helyzetbe taszítja, amit nem tud megfelelően feldolgozni. Hiába igyekeztek a vele foglalkozó személyek felhívni az EG vezetőségének figyelmét arra, hogy egyre súlyosabb a helyzet, süket fülekre találtak. Volt olyan edző, akit a Lewisnak nyilatkozó munkatárs szerint azért rúgtak ki, mert kiállt Danny mellett, valamint felkereste az LCS-játékosok szakszervezetét. 

A visszavonulás sem ment egyszerűen a lövész számára. Állítólag a döntéshozók azért kényszerítették a játék folytatására az e-sportolót, mert féltek attól, hogy a szervezet anyagi érdekei sérülnek, azaz nem tudják megfelelő ellenértékért elküldeni egy másik orghoz. Végül a nyári LCS-rájátszásban jutott el addig Danny, hogy itt és most, de abba kell hagynia a színpadi szereplést. Kaorit becserélték a helyére, ezzel elintézettnek tűnt a dolog.

A másik oldal, avagy Danny közleménye

A játékos maga publikálta a Twitter oldalán, hogy itt az idő a visszatérésre. Ugyan nem játékosként, hanem streamerként, de visszatérne ahhoz a szervezethez, amely elindította őt a világsztárrá válás útján. Ebben a posztban arra is kitért az idéző, hoy az EG végig támogatta őt, miközben kifejezetten rossz mentális állapotba került. Ez merőben ellentmond azoknak az állításoknak, amelyeket Lewis fogalmazott meg a legutóbbi cikkében. Hogy a forrás ferdített volna, vagy Danny nem írta-e le a valóságot, azt külső szemlélőként lehetetlen eldönteni. Ami biztos, hogy az LCS-hez kapcsolódó személyek jelentős hányada kifejezete támogatását a visszatérésről szóló bejegyzés alatt, még az a Nicole "LaPointe" Jameson is, aki CEO-ként vezeti az Evil Geniusest. Az elnök-vezérigazgatónak többen a szemére hányták, hogy Danny testvére, Caedrel és Thorin, ha igazat mondanak, akkor itt bizony felelősséget kéne vállalni azért, amilyen helyzetbe került Danny.

Összességében vannak azok a hangok, akik azt állítják, hogy mindent el akar tussolni az EG, ami Dannyvel történt az elmúlt évben. Mások szerint jól tette a csapat, hogy nem osztottak meg konkrét részletek a Kaori-féle csere óta arról, hogy mi van az inaktív státuszba került játékosukkal. A jó mentális állapot legalább annyira fontos egy e-sportolónál, mint a fizikai, ezért minden szervezetnek törekednie kell arra, hogy támogassa az igazolt játékosait az egészség megőrzésében. Hogy az EG tényleg meghozta-e ezeket a döntéseket, tényleg mindent megtettek-e azért, hogy Danny és a többiek a lehető legjobbat tudják nyújtani a kompetitív közegben? Talán majd ez is kiderül egyszer.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!