EPL: A legjobb 12 közül indul torzsiéknak a rájátszás

EPL: A legjobb 12 közül indul torzsiéknak a rájátszás

A Heroic kifogott a MOUZon a tegnapi felső ági döntőben, de a nap meglepetése nem ez, hanem a Movistar Riders továbbjutása volt a BIG ellenében.

Véget ért az ESL Pro League 17. szezonjának B csoportja, miután a Heroic az első, a MOUZ a második, a FURIA a harmadik, a Movistar Riders pedig a negyedik helyen jutott tovább a rájátszásba. Ez azt jelenti, hogy cadiaNék a negyeddöntőkben, torzsiék pedig egy lépéssel hátrébb, a legjobb 12 között kezdik a rájátszást, míg a brazilok és a spanyolok a nyolcaddöntőkben. Nézzük, mi is történt!

A tegnapi napot két részre bontva, kezdjük a MOUZ és a Heroic közötti felső ági döntővel. Mindkét csapat jó formában volt a héten, tehát nehéz volt megmondani, hogy ki lesz a győztes. Nuke-on indult a meccs, itt az első félidőt T-oldalon 8:7-re megnyerte a MOUZ, cadiaN clutchkörét leszámítva jól nézett ki a dolog. A második félidő viszont egyértelműen a Heroicról szólt. A pisztolykör után átvették a vezetést és néhány szorosabb fegyveres kört leszámítva a MOUZ már nem tudott beleszólni a pálya alakulásába, 16:12. Infernon 0:4-ig mentek a dánok, mire a MOUZ megtalálta az első körét, ezt kihasználva pedig 9:6-ra megnyerték a félidőt CT-oldalon. De ahogyan Nuke-on, úgy itt sem tartott ki a tempójuk a második etapra. Nem tudták elérni a meccspontot, a Heroic pedig 16:14-re fordított, ezzel behúzva a szériát.

A nap másik része a Complexity, a BIG és a Movistar Riders harcairól szólt, a tét a csoport negyedik, továbbjutást érő helye volt. Az amerikaiak és a németek összecsapása három pályára nyúlt, de nem sokon múlott, hogy a BIG 2-0-ra nyerjen. Vertigot 11:4-ről majdnem elbukta rendes játékidőben a coL, végül hosszabbításban ezt behúzták. Ancientön és Nuke-on viszont 16:12-re nyert a BIG, ezzel kiejtve a Complexityt.

A BIG győzelme után a Movistar Riders várt rájuk, előbbi egyértelműen a favoritként vágott bele a meccsbe. Azonban a hét során többször dícsért hyped eltűnt a szerverről és így a spanyolok kaptak egy esélyt, amit meg is ragadtak. A 13:16-ra elveszített Vertigo után Nuke-on 16:12-re, Ancientön 16:9-re nyertek. Az első pályát elfelejtve simán hihettük volna, hogy a Movistar legalább egy ligával jobb csapat. Mindenesetre is, ez a teljesítmény garantálta nekik, hogy két hét múlva is legyen még dolguk Máltán, hiszen bejutottak a rájátszásba.

A B-csoport állása az 5. nap után

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League C csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 08. – szerda
16:00 - paiN vs NIP
19:30 - OG vs 00Nation

Március 09. – csütörtök
12:30-tól késő estig felső ági meccsek

Március 10. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 11. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 12. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!