Minden eddiginél nagyobbnak ígérkezik a Cities: Skylines 2

Minden eddiginél nagyobbnak ígérkezik a Cities: Skylines 2

Csepegtetik nekünk az újdonságokat.

A Cities Skylines minden idők egyik legjobb városépítős játéka, a fél életünket le tudjuk élni a metropoliszunk igazgatásával. Azonban volt az eredeti játékban egy probléma, ami komolyan lekorlátozott: a mezők mennyisége, ahova építhettünk. Ez volt a játék egyik legnagyobb hiányossága, amelyet ugyan moddal tudtunk javítani, de akkor is „csak” 81 csempe állt rendelkezésre. A térképen az építhető terület egy 5x5 mezőből álló rács volt, amelyből összesen 9-et lehetett feloldani.

Szerencsére a második epizódban már gondoltak a játékosokra, így a modderek is fordíthatják másra az idejüket és energiájukat. Ugyanis a hétfőn bejelentett második részben már 150 csempénk lesz! Ez egy elég nagy ugrás az első részhez képest. Igaz, ezeknek a területeknek a méretét nem ismerjük, így lehet, hogy kisebbek lesznek, mint az egyben (remélhetőleg nem), de mindenképpen előrelépés lesz. Ez az információ a játék achievement listájából származik. Az egyik mérföldkő, a Everything the Light Touches 50 pontot ad, ha 150 térképlapot oldasz fel egyetlen városban. A teljesítmény neve alapján úgy hangzik, mintha ez az egész térképet jelentené, és a megszerzett pontok mennyisége miatt úgy tűnik, mintha egyfajta késői játékbeli teljesítmény lenne.

A többi achievement között rengeteg rutinszerűnek tűnő is van, például egy repülőtér megépítéséért, egy kerület létrehozásáért, különböző számú polgár és boldogságfokozat eléréséért, a játék összes épületének feloldásáért és hasonlókért. De van néhány érdekesebb is, ami érdekes tartalmakat leplezhetett le:

  • Things Are Not Looking Up – Tapasztald meg a patkányfertőzést.
  • The Size of Golf Balls! – Tapasztald meg a jégesőt
  • You Little Stalker! – Kövesd végig egy polgár életútját a gyermekkortól az öregkorig!

Ezen kívül tornádókra és erdőtüzekre is kell majd számítani, úgyhogy a városvezetés minden csínját-bínját el kell sajátítanunk, hogy egy sikeres és boldog települést kapjunk. Az achievementek teljes listáját egyébként itt éred el.


AZ OKTÓBER 24-ÉN ÉRKEZŐ CITIES: SKYLINES 2 MÁR ELÉRHETŐ A KONZOLVILÁG KÍNÁLATÁBAN!

Kövess Minket!



Gamer szótár