Egy új teória szerint Flash hozta létre Tim Burton Batman univerzumát

Egy új teória szerint Flash hozta létre Tim Burton Batman univerzumát

A Flash trailerében látható utalás szerint Barry Allen volt az, akinek köszönhetjük Tim Burton Batman filmes univerzumát a Denevéremberrel a főszerepben.

Ezra Miller az elmúlt években kard élen táncolt a renitens viselkedése miatt a Warner Brothers-nél, végül a forgalmazó nem mondott le róla és, ha már leforgatták a Flash filmet, akkor egy hosszasabb huzavonát követően csak moziba küldik idén – Gunnak például kifejezetten tetszett a produkció. A legjobb pedig, hogy már trailerben is megcsodálhattuk a Villámot (nem egy dokumentumfilmről van szó, hanem a szuperhősről), de rajta kívül is akadt látnivaló, hiszen feltűnik például sokak nagy örömére a 89-es és 92-es Batman filmek főszereplője, Michael Keaton is.

Az előzetesből pedig egyesek érdekes következtést vontak le, ugyanis a megállapítások szerint maga Flash hozta létre a Tim Burton féle Batman univerzumot, azaz a „Burtonverse-t”. 1992. után egyébként még készültek folytatások a Batman filmekhez, de sem Tim Burton, sem Keaton nem tért már vissza a projekthez. Egészen mostanáig, legalábbis, ami Keatont illeti. Nem is olyan régen ráadásul a DC Comics folytatta a '89-es Keaton féle Batman-sorozatot képregény formában, tehát biztosan nem véletlen az időzítés.

A Flash sok szempontból egyébként a Batman visszatér folytatása lehet, ugyanakkor hatalmas nosztalgia is egyben, mivel újabb ízelítőt kaphatunk a Tim Burton-féle Batman-filmekből. A teória szerint egyébként Flash azzal hozta létre a Burtonverse-t, hogy megpróbálta megakadályozni Nora Allen halálát. Keaton Batmanje megkérdezi tőle, hogy miért éppen ezt az univerzumot akarja megmenteni, Barry azt válaszolja, hogy ez az az univerzum, ahol az édesanyja még él. Más szóval úgy tűnik, hogy Nora Allen megmentésével Barry létrehozott egy új univerzumot, amelyben Batman az 1980-as évek óta létezik, az Igazság Ligája azonban nem jött létre.

De az is lehet, hogy Barry Allen egyszerűen egy másik világba utazik, mivel Flash annyit közöl, hogy létrehozott egy olyan világot, ahol nincsenek metahumánok. A Flash traileréből pedig az jön le, mintha ez a metahumánok nélküli világ pontosan a Michael Keaton által játszott Batman univerzuma lenne, amelyben egyáltalán nem léteztek más szuperhősök rajta kívül. Ez előrevetítheti, hogy a The Flash révén egy kicsit bonyolultabb multiverzum-történetre készülhetünk, mintsem, hogy Barry Allen egyszerűen csak átutazik egy már létező világba.

Még ha valójában nem is Flash hozta létre a Tim Burton-féle Batman-filmek univerzumát, hanem csak szimplán felfedezi azt az idővonalat, ezzel akkor is visszamenőlegesen megváltoztatja Michael Keaton Batman-filmjeit. A Batmanben vagy a Batman visszatérben semmi sem utalt arra, hogy valaha is léteztek volna más szuperhősök abban az univerzumban vagy, hogy egy Kal-El nevű idegenből egyszer majd Superman lesz – ezt mondjuk annyival meg lehet magyarázni, hogy akkoriban biztosan nem is gondoltak erre, illetve nem készültek rá. A Flash trailere mindenesetre azt sugallja, hogy Superman valójában mégis létezett abban az idősíkban, de meghalt. A ráadás pedig, hogy Zod tábornok inváziója az Acélemberből szintén abban az univerzumban történt meg. Ezek jelentős változások az általunk is ismert Keaton Batman-történetéhez képest, miközben a Burtonverse így már sokkal inkább hasonlít a DCEU-hoz.

A The Flash várhatóan júniustól 15-étől kerül a mozikba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!